Külalistele näidati vastvalminud jäätmejaama, KEKi piirkonna valmivat arendust, Mesimummi lasteaeda, Roosi kooli. Külastati Põlva haiglat, Põlva Ühisgümnaasiumi ja Mesikäpa halli ning jalutati Intsikurmus.

Külalistele jättis sügava mulje Roosi kool ning nad hindasid väga kõrgelt Põlva linna otsust ja tahet sellist kooli pidada. Jäätmejaama juures rääkisid külalised, et lätlased, vastupidiselt eestlastele, on lausa võidelnud piirkondlike prügimägede rajamise eest oma kogukonna territooriumile, sest siis on lootust töökohtadele ja tuludele ka kohapeal.

Sotsiaalvaldkonnast vesteldes saime teada, et Balvi linnavalitsus korraldab lisaks titepidudele ka hõbe- ja kuldpulmapidusid, sest leiavad, et tänapäevases perede lagunemise ja kiirsuhete maailmas tuleb pikaajalist kooselu igati tunnustada ja eeskujuks seada.

Kohtumine sujus sõbralikus ja soojas õhkkonnas, nüüd oodatakse Balvis Põlva linnavalitsuse vastukülaskäiku. Lahkuti veendumusega, et meil on palju ühiseid huvisid ja palju võimalusi koostööks.