Evelin Kristin lõpetas Tartu Ülikooli loodusteaduste õpetaja erialal aastal 2001. Õpetajaks tahtis ta saada juba üsna noorena, võiks öelda, et esimesest koolimängimisest peale.

Kuigi pärast gümnaasiumi lõpetamist mõlkusid tal meeles mõtted minna õppima käsitööd või keemiat, on Evelin täna õnnelik, et võttis kuulda vanemate soovitust valida loodusteadused, ja kindel, et valik on väga õige.

Valitud ala meeldib talle ning võimaldab põhikooli osas õpetada keemiat, füüsikat, bioloogiat, loodusõpetust ja inimeseõpetust. Valdkond on laiem ja annab eelised tööjõuturul.

Saue gümnaasiumisse tuli Evelin õpetajaks 2004. aastal. Enne seda töötas ta Merivälja põhikoolis.

Rääkides tööst koolis, ütleb Evelin, et tal on vedanud mõlema töökohaga ning eriti hindab ta stabiilsust ja seda, et tal on olnud võimalus olla Sauel oma klassi juhataja neljandast klassist alates. Täna on tollased rüblikud jõudnud 11. klassi.

„Algklassidest gümnaasiumi lõppu välja minna, noore inimese arengut näha," toob Evelin välja õpetajaameti tahu, mida muus valdkonnas kunagi kogeda ei pruugi, ning kiidab enda tublisid, positiivseid ja iseseisvaks kasvanud „lapsi". Läbi ekstra varajase puberteedi on nüüd kätte jõudnud aeg, kus ta võib klassijuhtimist nautida.

Rääkides õpikeskkonnast Saue gümnaasiumis, hindab Evelin häid tehnilisi tingimusi, kuid ta on ise selle nimel tööd teinud, projekte kirjutanud ja Vernieri andmekogujate hankimiseks Tiigrihüppe SA-lt rahastuse saanud. Need on kaasaegsed digitaalsed mõõteriistad, mis võimaldavad mõõta üle 20 erineva füüsikalise suuruse, nagu näiteks hapniku ja süsihappegaasi sisaldus õhus, müratase, pinnase niiskus ja pH tase, südametöötegevus ja ruumi valgustatus. Koolil on olemas elektrilised 400-kordse suurendusega mikroskoobid, et need tunnis igale õpilasele kätte jagada, klassis puutetundlik tahvel.

Harjumaa õpetaja tiitel on Evelini sõnul tunnustus, et su tööd on märgatud. Enam kui tunnustus maavanema poolt aga liigutas, rõõmustas ja soojendas õpetaja südant oma klassi tähelepanu. See, et noored märkasid, et õpetaja nende jaoks töötab, ning seda suure tordi, millel nimi ja soojad sõnad, ja kauni orhideega meeles pidasid.

Tulevikust rääkides ütleb Evelin, et tal on plaanis jätkuvalt õpetaja olla. Ja et õppealajuhataja Karmi Rummi sõnul on Saue koolil väga vedanud, et Evelin siin töötab, jääb loota, et just meie gümnaasiumis.

Evelin Kristin koos õpilastega rebastenädala laulu harjutamas. Foto: erakogu

___________________________________________________

Saue gümnaasium õpetaja Evelin Kristinist

Bioloogiaõpetajana teeb Evelin Kristin ainealast koostööd algklasside õpetajatega ja viib läbi mikroskoobitunde 4. klassidele. Ta koordineerib traditsioonilist loodusainete nädalat koolis.

Koostöös Tallinna tehnikaülikooliga on tema juhendamisel toimunud 10. klassidele mitmeid õpitubasid: disain ja tootearendus, kreemi ja seebi valmistamine.

Traditsiooniks on kujunenud õppekäigud Tallinna loomaaeda ja botaanikaaeda, möödunud õppeaastal lisaks Stockholmi loodusmuuseumisse, Tartu ülikooli anatoomikumi ja Ahhaa teaduskeskusesse.

Evelin Kristini õpilased on alati osalenud vabariiklikel bioloogia olümpiaadidel ja saavutanud häid tulemusi Ta ise osaleb aktiivselt Eesti bioloogiaõpetajate ühingu töös ja on juhendanud ka pedagoogilist praktikat.

Foto 1: evelinkristin

Allkiri: Harjumaa aasta õpetaja Evelin Kristin

Foto 2: rebastenädalalaulu harjutamas

Allkiri: Evelin Kristin koos õpilastega rebastenädala laulu harjutamas. Fotod: erakogu