Üleriigiline avaüritus on traditsiooniliselt olnud ettelugemispäev, nii ka meie raamatukogus. Sedakorda kutsusid raamatukogupäevade korraldajad üles lugema meie armastatud lastekirjaniku Aino Perviku tekste. Möödus ju sel aastal 80 aastat Järvakandis üles kasvanud lastekirjaniku sünnist.

Ettelugemispäeva hommikul saime koos lasteaia vanemate rühmade lastega teada, kuidas Sinivant kaitseb tormakaid pisipõnne, hoides ära nii mõnegi õnnetuse. Noorema rühma põnnid aga kuulsid, kuidas Paula poodi läks ja mida ta teel tähele pidi panema, et turvaliselt kohale jõuda.

Saamaks osa Täiskasvanud Õppija Nädala ettevõtmistest, kutsuti ühel õhtul raamatukokku ökoloogiliselt mõtlevad inimesed jagama mõtteid taaskasutusest nii ja teisiti. Vestlust ilmestasid vanapaberist tehtud korv-lillepoti ümbris, korkidest sünnipäevakalender, vihmapill ja palju raamatuid heade ideedega.

Nädal hiljem sai seltskond huvilisi osa väljasõidust Jalase külla, kus külastati pedagoogikateadlase Leo Villandi kodukohta. Tutvuti tema lese Ainoga ja räägiti vastilmunud raamatust „Leo Villand: kultuurile pühendatud elu". Külastati AS Gildemann kiviraiumistöökoda.

Raamatukogupäevade viimasel päeval, 30. oktoobril laenutas ja soovitas raamatuid abivallavanem Sirje Mett. Nii mõnigi siseneja arvas eest leidvat uue töötaja. Rikastav kogemus nii meile kui ka temale.

Tuleval aastal kohtume raamatukogus jälle tuntud inimesega, kes soovitab ja laenutab teile raamatuid.

Omamoodi tähtpäevahõnguline 15. Põhjamaade raamatunädal „MITMEKESINE PÕHJALA" algas taas ettelugemisega, sel korral hooldekodus.

Raamatuks oli välja pakutud T. Egner „Pillimees Ronihiir, Morten ja nukatuka metsarahvas". Särasilmsed hooldekodu inimesed seadsid end mugavalt kuulama ja lugemine võis alata. Kuulajate ees rullus lahti tore lugu usinast Mortenist ja Ronihiirest, kes üle kõige armastas laulda.

Õhtul kell 19.00, nii nagu viimased 15 aastat novembri teise nädala esmaspäeva õhtul, kustutati raamatukogus elektrivalgus ja loeti päris tule valgel. Sel korral oli eestlaste jaoks tõlgitud katkendid Miika Nousiaineni raamatust „Vaarikalaevukese põgenik".

Samasse nädalasse jäi ka esimese klassi õpilaste raamatukogutund - tutvumiskäik.

Meeldivalt palju huvilisi tõi raamatukokku Eno Raua raamatu „Naksitrallid" ilmumise 40. juubeli tähistamine. Kohaletulnud nautisid raamatust katkendite kuulamist, joonisfilmi vaatamist ja Sammalhabeme tee rüüpamist.

Kahed omanäolised raamatukogupäevad on selleks aastaks lõppenud, huvitavad üritused raamatukogus aga jätkuvad, jälgige reklaami - KOHTUME RAAMATUKOGUS!