21.detsembril, kui Otepää saab Talvepealinna tiitli, kogunenevad rahvatantsijad kuuse alla karu kõrvale Karulaane jenkaga talve tervitama.

Suurepärased sportimisvõimalused

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust, millest suurim on Kuutsemägi, üle 100 km suusaradu, millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Tehvandi Spordikeskuse territooriumile. 2012. aasta talvel avati taas Väikese Munamäe suusakeskus. Tehvandi Spordikeskuses on alates 1.detsembrist avatud ca 1km eelmise talve kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada algab Tehvandi peahoone kõrvalt staadioni poolt Kunimäe platoolt ja kulgeb Kunimäelt Tordikarbini ja Kunimäe põhjanõlvalt tagasi. Looduslikust lumest rajapõhjad on alla sõidetud ka 3,75km rajale kuid klassikajälge seal ei ole ja alates esmaspäevast 3.12 jätkuvad kunstlumest raja ehitustööd ja lume tootmine Hobuseraua, Püksisääre ja staadioni piirkonnas ja palume suusatajaid sellega arvestada enda ohutuse huvides. Kunstlumest rada on valgustatud alates esmaspäevast, 3.12 igal õhtul kuni kell 21.00. Palun jälgige jooksvat infot talviste radade avamise kohta kodulehelt www.tehvandi.ee !

Kuutsemäe Puhkekeskus avatakse külastajatele sellel nädalavahetusel 8.-9.detsembril, Väikese-Munamäe suusakeskus ülejärgmisest nädalavahetusest 15.-16.detsember. Jälgige palun infot suusakeskuste kodulehtedel!

Siin saab tegeleda snowtubinguga, uisutamise ja kelgutamisega, võimalik laenutada talvevarustust murdmaasuuskadest kuni tõukekelkudeni ja mootorsaanideni välja. Samuti on huvilistel võimalik osaleda aktiivses tegevuses – matkata ja võtta ette huvitavaid retki Otepää ümbruses.

Rahvusvahelised suurvõistlused Talvepealinnas

Talveaeg toob Otepääle rahvusvahelise suurvõistlusi. Suurimaks rahvusvaheliseks tippürituseks on sellel aastal 04.-06.01.2013 toimuv laskesuusavõistlus IBU CUP, millest võtab osa vähemalt 30 riiki ja 250 sportlast. Üritus on pealtvaatajatele tasuta. Põnevust tõotab tuua ka eestlastele uudne spordiala – kelgukoeraspordi võistlus "Jälg 2013". Tegemist on samuti rahvusvahelise üritusega, mis viiakse Otepääl läbi 26.-27.01.2013. Sprindidistants toimub Tehvandi matkarajal ning esmakordselt Eestis on kavas ka keskpikamaa distants, mis sisaldab endas rajalõike Tehvandi matkarajast, Kekkose matkarajast ning Tartu Maratoni suusarajast. Pealtvaatajad, nii lapsed, kui täiskasvanud, saavad ka kelgusõitu proovida.

Samuti toimub talvel Otepääl juba traditsiooniks saanud suursündmusi – Tartu Maraton, saunasõprade lemmiküritus Otepää Saunamaraton. Kultuurigurmaanid saavad talve ja kaunist muusikat nautida Leigo Jäämuusika kontserditel Otepääl, kohvik-restorani l.u.m.i hoovis on avatud jõulupark. Eesti Suusaliit korraldab Otepää Talimängud, kus kavas mitmesugused talialade võistlused, kus lisaks saavad ennast proovile panna ka nii suured kui väikesed pealtvaatajad.

Lisaks rahvusvahelistele suurüritustele toimub Otepääl talveajal palju suusavõistlusi, jõulukontserte ja muudki põnevat.

Infot Otepää kohta küsi Otepää Turismiinfokeskusest telefonil 766 1200

Lahtiolekuajad: T-R 10.00-17.00; L 10.00- 16.00; E,P suletud.

Veel pilte advendiküünla süütamisest leiad SIIT