Käsitööna valmivad tegevusjuhendajate ning osavamate klientide käe läbi villased sokid, kaltsuvaibad, voodipesu, põlled, pajalapid, diivani- ning magamispadjad jpm. Uue suunana on tegevusse võetud etnostiil - rahvusmustrites diivanipadjad, linikud, köögitarvikud ... (uued ideed on teretulnud). Usinate meeste ning ka naiste käe all valmivad puidutöökojas pannilabidad, lillepostamendid, lumelabidad, linnumajad, riiulid jms.

Kõiki eelpool nimetatud tooteid saab kohapeal osta. Sügisest alustanud Tabika täikal oleme samuti kohal olnud ning kindlasti leiate meid vabaajakeskusest jõululaadalt. Väikese ülevaate meil valmistatud esemetest leiab Tabivere sotsiaalkeskuse Facebooki lehelt. Loomulikult on võimalus tellida enda mõõtudele ning värvieelistustele vastavaid esemeid, mille tarbeks püüame tagada mitmekülgse kanga- ning materjalivaliku.

Suurt huvi tekitas suvel OÜ Tervise Tugi korraldatud vererõhu mõõtmine ning jalaarterite lupjumise diagnostika tegemine. Kuna kõikidele huvilistele vastuvõtuaegu ei jagunud, lubati Tabiverre kindlasti tagasi tulla.

Kevadel seadsid sammud meie poole need inimesed, kes olid huvitatud invaabivahendite firma Tervise Abi infopäevast. Abivalmis Ligita Haavik tutvustas huvilistele erinevaid põetusja hooldusvahendeid.

Paaril korral oli võimalik osa võtta tervisliku toidu valmistamisest ja degusteerimisest. Oktoobri keskel alustas Tabivere vabaajakeskuses Tartu kutsehariduskeskuse poolt läbiviidav 48-tunnine tasuta enesekehtestamiskoolitus, mis 21. novembrist alustab ka Maarja-Magdaleena rahvamajas.

Kõige muu huvitava kõrval on meil tasulised teenused, mida kasutatakse väga usinasti. Masinatäie pesu (kuni 6 kg) pesemine maksab kaks eurot, triikimise eest lisandub üks euro. Väga loodame, et uuel aastal saame pesukuivati, mida hädasti vajame. Duširuumi kasutamine maksab 70 eurosenti. Aga kui jope või mõni muu riideese vajab parandamist, siis selle parandame kiirelt, tasu on kokkuleppel.

Soovi korral on huvilised oodatud meie juurde tegevusjuhendajate käe all kaltsuvaiba kudumist õppima, õmblema ning tikkimismasinaga töötama.

Vajalik on enne kindlasti meiega ühendust võtta. Puidutöökojas on võimalik iseseisvalt töötada, restaureerida mööblit, meisterdada lapselapsega linnumaja ja lihvida pannilabidat või teha muud põnevat. Seadmeid on võimalik kasutada tasuta ning valmistatud esemed on võimalik endale saada, kuid kasutatud materjalide ning tarvikute eest ootame sümboolset tasu.

Saab valmistada kerge eine, juua teed või kohvi. Tegeleme ka taaskasutusega - võite meile tuua kappi seisma jäänud kasutatud puhtaid ja terveid riideid, jagame need vajajatele ning ülejäägid kasutame kaltsuvaipade valmistamiseks.

Peale riiete võtame jagamiseks vastu nõusid, koduseadmeid, toiduaineid ning mööblit. Siinkohal täname neid lahkeid ettevõtteid ja tähelepanelikke inimesi, kes on märganud abivajajaid ning pakkunud omapoolset abi. Kindlasti ootame rohkem koostööpakkumisi kohalikelt ettevõtetelt.

Meid on väga lihtne üles leida ja külla tulla, sest asume ikka Tabiveres päästekomando juures tibukollases majas. Meiega saab ühendust telefonil 773 6200 või e-postiaadressil: paevakeskus@ tabivere.ee. Alates novembrist oleme avatud E-R kell 8-17, lõunapaus kell 12-13.

Ootame külla!