Kolmapäeval liigub madalrõhkkond piki Läänemerd põhja poole ja selle idaserva mööda jõuab Eestisse mahedamat õhku. Sajab veel lund ja mandril võib ka tuisata. Hommikuks sadu nõrgeneb ja päeval on sajuhooge harvem. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on 0..-5°C.

Neljapäeval liigub Musta mere põhjakaldalt uus madalrõhkkond kiiresti põhja poole ja toob lumelisa. On ka kerget tuisku. Ida- ja kagutuul uuesti tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -6..-11, päeval -4..-9°C.

Reedel kandub madalrõhuala enam Skandinaaviasse. Sajuhooge on meil harvem ja need on enamasti nõrgad. Venemaa poolt suureneb Läänemere idakaldal kõrgrõhuala mõju. Kahe rõhuala piirimail tugevneb päeva peale kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-8, öö hakul kohati -10°C ümber, päeval 0..-5°C, päeva jooksul võib langeda.

Laupäeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna surve. Samal ajal ulatub ida poolt kõrgrõhkkonna serv mere idakaldale. Meil võib vaid üksikutes kohtades nõrk lumehoog tulla, kuid pinnatuisuks on tingimused soodsad. Kagutuul paisub väga tugevaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -3..-6, mandril -6..-10°C.

Pühapäeval ja esmaspäeval vastasseis kahe rõhuala vahel püsib. Saju võimalus suureneb saartel. Kagutuul on aga väga tugev ja kõikjal võib tekkida lumevaale tugeva pinnatuisu tõttu. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -3..-7, mandril -7..-12°C, esmaspäeval võib langeda -15°C ümbrusse.