Loksa linnas tähistatakse juba mitmeid aastat isadepäeva kontserdiga. Sellest aastast taaselustati ilus traditsioon ning kaks korda aastas, emadepäeval ja isadepäeval, antakse Loksa linna uutele ilmakodanikele üle nimetunnistused ja hõbedast nn „hambalusikad".

Alates 1. juulist 2010, mil jõustus perekonnaseisutoimingute seadus, ei anna perekonnaseisuasutused vastsündinu vanematele enam välja traditsioonilist lapse sündi tõendavat sünnitunnistust, vanema soovil väljastatakse vaid valgele A4 paberile vormistatud sünnitõend. Rõhutamaks lapse sünni tähtsust ning jätkamaks lapse sündi tähistava piduliku dokumendi väljaandmise traditsiooni, töötas Loksa Linnavalitsus välja ja kinnitas nimetunnistuse vormi. Nimetunnistus väljastatakse sündi kajastava piduliku mitteametliku dokumendina vastsündinu vanematele, kelle lapsest saab Loksa linna elanik. Marija Kudrjakova kujundatud nimetunnistuse saavad kõik alates 1. jaanuar 2012 sündinud väikesed loksalased. Nimetunnistusega koos saab laps hõbedast nimelise hambalusika. Nimetunnistuse allkirjastavad linnajuhid, tunnistusel on lisaks vanemate ja lapse nimele ka lapse sünni koht ja kellaaeg.

Loksa linna emadepäeva kontserdil said oma nimetunnistuse ja lusika kolm väikest loksalast, isadepäeva kontserdil oli nimetunnistuse saajaid viis.

Kontserdi juhatas sisse Marija Kudrjakova koostatud kakskeelne slaidiprogramm. Slaididel olid lapsed koos isade ja vanaisadega ning mõtteterad isaks olemisest. Kontserdil esinesid tantsude, laulude ja luuletustega Loksa Lasteaia nii eesti kui vene rühmade lapsed ning muusikapalu esitasid Loksa Muusikakooli õpilased.

Nimetunnistused, lusikad ja lilled andsid üle volikogu aseesimees Helle Lootsmann ning abilinnapea Hilleri Treisalt. Koos vanematega oli viiest uuest pisipõnnist kohale tulnud kolm: Sebastian Simakov, Anna-Marija Kasela ja Gleb Utyuganov. Palju õnne ja tervist!

Suur tänu kõikidel, kes aitasid kaasa isadepäeva kontsert-aktuse õnnestumisele.