Ivo Linna meenutas väga soojalt oma lapsepõlve-Kuressaaret, rääkis pikast muusikuteest, esitas kitarri saatel mõned laulud, kiitis ilusat eesti keelt, tutvustas oma hobisid ja jagas paar toiduretsepti. Rahvas jäi usutavasti õhtuga väga rahule, sest veel mitu päeva hiljemgi käidi raamatukogus tänamas ja kiitmas, kui tore inimene see Iff ikka on.

Oktoobri keskel olid meil külas kirjanik-kolumnist-maailmarändur Roy Strider ja muusik Taavi Peterson. See kohtumine erines senistest mitme asja poolest. Esiteks oli Roy Strideril kaasas üks tema raamatutegelastest, tiibeti mastif Karma (teine koer, dobermann Rocky, ootas kannatlikult autos ning sai hiljem tasuks tutvumisretke Orissaare keskväljakul) ning teiseks pakkus ta publikule idamaist teed.

Tee kõrvale aeti juttu, teemadeks Mongoolia, millest Roy Strider mitu raamatutki on kirjutanud, Tiibet, loomad, asjade ja sündmuste omavahelised seosed. Taavi Peterson laulis vahepaladeks põhiliselt Urmas Alenderi poolt Virve Osila tekstidele loodud laule, aga ka enda loomingut. Tema "Tibet Ocean" oli lugu, mis tõi kananaha ihule ja pani õhtule võimsa punkti.

Ja nagu sageli juhtub, kadusid ka selle kohtumisõhtu käigus mõnedki eelarvamused, mis meedia vahendusel ju nii kergelt tekivad.

Novembrikuus tuuritasid kirjanikud taas raamatukogudes. Juba üheksandat aastat kestab see tänuväärne traditsioon, mida aitavad elus hoida Kirjanike Liit, Eesti Rahvusraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing.

Orissaarde sattusid seekord Helvi Jürisson, Merle Jääger ehk Merca ja Heiki Vilep. Põnev ja värvikas seltskond.

Kordamööda lugesid nad lõike oma loomingust, sekka ka selliseid, mis alles avaldamata. Kostis nii eesti kui seto keelt. Seejärel vastati küsimustele.

Kolmik mõjus väga harmooniliselt. Kui mõnikord on esinejate vahel kuulda ka pisikest pingesurinat, siis selles koosluses oli tunda ehedat sobivust.

Uuel aastal ootavad ees uued kohtumised. 
______________________________________________________

Orissaare raamatukogu laenutuste edetabel

Enim laenutatud raamatud 01.01.2012 - 12.12.2012

TOP 15
1. Kersna, Vahur 7x7 (Seitse korda seitse)
2. Sepp, Adena Meresoolane maasikmari
3. Sepp, Adena Sädemed tuha all
4. Sepp, Adena Peljatud tunded
5. Tohvri, Erik e-armastus
6. Konks, Siiri Kahe mere vahel
7. Sepp, Adena Saatuslikud jõulud
8. Pets, Helju Õnneõiteta sirelid
9. Pets, Helju Ussikuninganna Egle
10. Salinger, J. D. Kuristik rukkis
11. Keyes, Marian Kas seal on kedagi?
12. Kivirähk, Andrus Rehepapp, ehk, November
13. Teder, Tarmo Vanaisa tuletorn
14. Lind, Tuule Päev algab öösel
15. Lind, Tuule Vale tõde

Orissaare raamatukogu soovib rahulikku jõuluaega ja põnevaid lugemiselamusi uuel aastal!

Oleme avatud: 27. ja 28. detsembril kell 9.30 - 17.00

31. detsembril kell 9.30 - 14.00

24., 25., 26. detsembril ja 1. jaanuaril SULETUD

NB! 27. ja 28. detsembril on raamatukogus VIIVISEVABAD PÄEVAD. Ära vii vana aasta võlgu uude aastasse, kasuta võimalust ja tagasta tähtaja ületanud raamatud.