Uudsena võimaldab määrus lapsevanematel saada vanemate poolt kaetava osa puhul soodustust, kui lapse mõlema vanema elukoht või üksikvanema, hooldaja või eestkostja elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Saue linn. Soodustuse määr esimese lapse kohta on 45%, iga teise ja järgneva lasteaias või lastehoius käiva lapse kohta 72,5% määrusega kehtestatud vanemate poolt kaetava osa määrast. Et soodustust saada, esitab lapsevanem Saue linnavalitsusele kirjaliku avalduse. Lisainfo: kultuuri-, haridus- ja spordivaldkonna peaspetsialist Margit Ots, telefon 6790177, margit@saue.ee.

15 poolthäälega vastuvõetud määrusest „Koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise kord" võib lapsevanemale olulisemana välja tuua, et toetatakse Saue linnas elavaid eelkooliealiste lastega perekondi, kes kasutavad eralasteasutuste ja lapsehoiuteenust vähemalt 12 päeva ühes kalendrikuus. Koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise tingimus on, et lapse ja mõlema lapsevanema (või üksikvanema) registreeritud elukoht on Saue linnas. Kui nõudeid ei ole täidetud, saab toetust kuni 50% toetuse maksimummäärast. Lisainfo: lastekaitse ja noorsootöö spetsialist Anneli Ritsing (lapsehoiuteenus), telefon 6790196, e-posti aadress anneli@saue.ee; kultuuri-, haridus- ja spordivaldkonna peaspetsialist Margit Ots (eralasteasutus), telefon 6790177, margit@saue.ee.

Volikogu muutis kultuuri-, haridus- ja noorsootöökomisjoni koosseisu, kinnitas liikmeteks Kristi Kruusi ja Malle Liivi ning arvas komisjoni koosseisust välja Silver Arraku.

Volikogu lõpetas Saue Linnavolikogu 20. septembri 2012. aasta määruse nr 50 „Sotsiaalteotuste taotlemise, määramise ja maksmise kord" muutmise eelnõu teine lugemine ning suunas selle edasiseks aruteluks sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni.