Esinejad arvasid: kontsert teeb meid suuremaks ja paremaks, kui me seda teistega jagame. Loomulikult ei saa unustada, mida elavamalt on lood mängitud, seda paremini jäävad nad meis kõlama. Paljudest etteastetest jääb meelde muusika, mis toetub klassikale. Keegi meist ei taha vananeda, tahame olla noored igavesti, kui kõlavad pillidehelinad. Heade soovidega ühines kogu koolipere, tänades meeldiva „pühadekingi" eest.

Foto: Jaan Viska

Loomulikult P. Aimla tänas oma esimest õpetajat endist orkestrijuhti Jakob Sinikast. Kui 2010.a.  tähistati Halinga pasunakoori 130. sünnipäeva, siis vaimseks taassünniks võib nimetada aastat 1972, mil Halinga kolhoosi esimees L. Tamvere ostis terve orkestri jagu pille ning esimese dirigendina astus muusikalembeste meeste ette Jakob Sinikas. Muidugi tuleb tänada neid, kes on ajalugu hoidnud ja kandnud, kes annavad seda kui teatepulka edasi. Kultuur eeldab järjepidevust. Kui kaob kultuur, siis mis jääb alles....

Seekordse meenutuslooga õnnitlen mitmekülgset muusikut-eestvedajat Priit Aimlat tema esimesel juubelil, mis oli täpselt Kolmekuninga päeval. Jätkugu tal energiat igapäevatööks, noorte õpetamiseks ja puhkpillimängu edendamiseks.

Foto: Jaan Viska

Jätkugu meil kõigil uuel aastal hingetarkust, õppimislusti ning oskust  vastu seista sellele, mida maailm meile peale pressib.

Foto: Jaan Viska