Elu jätkub, aastavahetusel on kombeks vaadata tagasi olnule ja mõelda tulevikule. Rannarahvana on meie elu rohkem või vähem seotud merega. Pole oluline, kui pikka aega siinne kant koduks on, meri ühendab meid. Siinse kandi inimeste jaoks on sellise ühenduse sümboliks pulverk ehk muul. Kahjuks pole tal praegu kõige paremad ajad. Tahame olukorda parandada, kuid ennem peame selgeks saama, mis oli siin varem.

Kuidas elati, milline oli rannarahva elu?
Rannarahvas on alati teadnud, et üksi hakkama ei saa ning üksteist tuleb aidata ja toetada. MTÜ Külaselts Pulverk pöördub kõigi poole palvega - kui teil on fotosid kalurite elust ja tegevusest ning mereäärsest loodusest varasematel aegadel, siis palun andke teada . Milline võis olla elu siinkandis möödunud aegadel? Peale koopia tegemist soovi korral fotod tagastame.

Oleme väga huvitatud ka lugudest rannarahva elust läbi aegade - nii perekonna pärimustest kui ka isiklikest mälestustest. Huvitatud oleme ka rahvajuttudest, mis on seotud siinse kandiga.

Kuuldavasti selliseid on olemas. Pange oma lood palun kirja ja saatke meile või andke teada inimestest, kellede poole tuleks pöörduda lugude saamiseks.

Ma ei tsiteeri palve tähtsuse rõhutamiseks siinkohal suurmehi, neid on varemgi kuuldud. Ajalugu areneb spiraali mööda ja tundub, et sajanditagusest nooreestlaste loosungist "Olgem eestlased, aga saagem ka eurooplasteks!" on esimene pool viimastel aegadel kadumas. See õõnestab meie otsustusvõimet ja enesekindlust, raske on teha õigeid ja just meile sobivaid valikuid.

Tahtmata pöörata elu tagasi vanadesse rööbastesse on siiski ehk just praegu õige hetk vaadata peeglisse - s.o. meenutada, mis aitas ka kõige segasematest olukordadest eluga välja tulla meie eelkäijatel. Oleme nendega geenide kaudu seotud nii otseses kui kaudses mõttes ja neilt võime õppida ja neile toetuda, kui otsustame, mis on just meile ja praeguses ajas õige.

Neile, kes toetavad meid ja soovivad oma infot edastada kontaktandmed: e-mail uulupulverk@gmail.com telefon 53 484121 Reet Sai aadress: Killi talu Reiu küla Tahkuranna vald.