Koolihoone laiendus koosneb kolmest osast: pikeneb edela tiib, laieneb söökla ja fuajee-garderoobiosa saab pealisehituse. Gümnaasiumile lisandub kasulikku pinda kokku ligi 1000 m2.

Edela tiiva pikendus (lisatud skeemil nr 03) annab ruumid muusikakoolile ja gümnaasiumile. Juurdeehitusest kaks kolmandikku võtab enda alla muusikakool.

Eraldi sissepääsuga muusikakool paikneb sokli- ning esimesel ja teisel korrusel. Soklikorrusele jääb garderoob, väike saal (55 m2) ja lindistusruum. Esimesel korrusel paiknevad klassiruumid ning õpetajate tuba ja direktori kabinet, teisel klassiruumid.

Kolmandal ja neljandal korrusel on klassid ning suur auditoorium gümnaasiumi tarbeks.

Söökla laiendus (skeemil nr 01) lõpetab olukorra, kus lapsed hakkasid lõunatama pea kohe, kui kooli jõudsid. Söökla hakkab mahutama korraga üle kolmesaja lapse ja lõunasöögile kulub kaks, äärmisel juhul kolm vahetundi.

Söökla alla, soklikorrusele saab ruumid huvikeskus - ligi 90 m2.

Gümnaasiumi garderoobi pealisehituses (skeemil nr 02) on õpetajatetuba koosolekuruumiga ja kuus klassiruumi. Välisvalguse kooli fuajeesse ja pealisehituse koridori tagavad katuseaknad ja põrandas olevad valgusšahtid.

Kuidas edasi?

Valminud projekt läbib ekspertiisi, tuleb korraldada riigihange ehitaja leidmiseks. Tähtajad on pingelised - ehituse prognoositav algus on märtsi lõpp või aprill. Tööd peavad võimalikult vähesel määral häirima kooli igapäevaelu - samas on võimalik laienduse osi eriaegselt ehitada - ja lõppema uue kooliaasta alguseks, kui kõik kulgeb plaanipäraselt.