Avasõnade järel asus Haabneemest suusaretkele ka vallavanem Haldo Oravas, kes küll Rohuneeme jõudis esikolmikus, aga pidi liidrikoha loovutama endast mitu korda nooremale Oskar Pukkile. Nii suusarajale kui kelgmäele tuli lustijaid aina juurde ning kavas olnud õnneloosiks oli end kirja pannud juba 112 kelgutajat ning 45 suusatajat.

Viimsi Vallavalitsuse poolt läks loosi lisaks väiksematele auhindadele ka peaauhind - suur punane kelk. Selle võitis meie valla seenioride seas tuntud matkajuht Volli Kallion. Kõikidele lumepäeval osalejatele jagus sooja teed ja küpsiseid ning mälestuseks sellest toredast ja päikeselisest päevast sai iga soovija kaasa päevakohase diplomi. Viimsi suusatajad, kes kohale tulid, olid kogunud oma tervisekontosse kokku üle 500 suusakilomeetri.

Kindlasti oli osadele suusasõpradele suusatamine mööda Metsasihi teed ning ka Rohuneeme suusaradedel esmakordne ja loodetavasti meeldiv elamus. Siinkohal suur palve kõigile - hoidkem suusaradu, palun ärgem sõitkem autode ja teiste mootorsõidukitega mööda Metsasihi teed ja teistes kohtades, kus on suusarajad! Mida arvavad aga lumepäeval osalejad ise? Püünsi küla elanik Annely Kruusmann: suusarajal ei käinud, võttis perega (peamiselt küll lapsed) osa kelguvõistlustest.

Lapsed jäid väga rahule ja kommisaak oli vägev. Kindlasti tuleks traditsiooni jätkata, kogu perel oli väga lõbus. Lastele meeldis eriti see võistlus, kus kelgu pidi käe kõrval joostes üles viima ja siis kelgutades alla tulema.

Püünsi küla elanik Nele Terras: tulid perega oma kodu juurest suusarajale, tervet marsruuti läbi ei sõitnud, kokku sõitis pereema 7 km. Kogupikkust kahjuks sõita ei olnud võimalik, kuigi oleks väga tahtnud. Peamiselt võtsid perega osa kelgumäel toimuvast. Rohkem osalejaid oleks võinud olla, ilm oli ilus ja korraldus väga hea. Need, keda külm näpistas, said sooja teed. Samuti sai juhatust päeva kohta kogu aeg. Kahju, et ürituse reklaam kõikideni ei jõudnud. Üritusel on potentsiaali ja seda tuleks kindlasti jätkata.

Tulevikus võiks kindlasti rohkem propageerida üritust peredele. Lastele meeldis teistega jõudu mõõta.

Kombineeritud teatevõistlused olidki kõige vahvamad, kus said osaleda nii lapsevanem kui laps. Võistlus oli aus, kõik võistlejad olid varustatud ühesuguste kelkudega. Tulevikus võiks mõelda ka ürituse raames suusaõppetundidele, nii et oleks kohal inimesed, kes annavad ka professionaalset nõu suusatehnika lihvimisel või õppimisel.

Päeva ampluaad võiks laiendada ja mõelda ka suuskadel või lumelaudadel trikitamise võistlusele või demonstratsioonile jne.

Jätkame traditsiooni, et lisaks rannarahvale kasvaks Viimsis ka spordirahvas, eriti veel talispordialadel.

Viimsi lumepäeva korraldamisele aitasid kaasa:
SA Eesti Terviserajad
 Kaido Metsma
Viimsi Lions Klubi
Margery Lilienthal ja Reet Varik - MLA Viimsi Lasteaiad
Tiit Pappel - Viimsi Kodumasinad
Enno Selirand, Alar Mik - Viimsi Vallavalitsus