ISO 22000:2005 standardile vastava sertifikaadi andis Bureau Veritas Eesti OÜ Loo alevikus asuvale Kikas OÜ-le möödunud aasta 28. novembril.

Kikas OÜ tegevdirektor Eero Lass selgitab, et sertifikaat on väljastatud ettevõtte lihatoodete tootmisüksusele ning sertifitseerimisulatus on kuum töödeldud lihatoodete tootmine sea-, veise-, linnulihast ning lihavalmististe tootmine sea-, veise-, linnulihast.

Teisisõnu saab tarbija olla kindel, et sertifikaati omavas ettevõttes on tagatud juhtimissüsteem võimalike toiduohtude ennetamiseks ja kontrolli all hoidmiseks, mis lihtsamini öeldes tähendab toiduohutuse taseme tõusu ettevõttes.

Sertifikaadi omistamine ettevõttele annab ka olemas olevatele ja tulevastele koostööpartneritele kindlustunde, et tegemist on usaldusväärse äriühinguga.

Sertifitseerimisele eelnenud perioodil analüüsiti ja täiustati ettevõtte tootmisprotsessi ning koolitati töötajaid, mis annab tunnistust sellest, et sertifikaadi omistamine on osa ühingul auga välja teenitud. Muutunud on ka ettevõtte ärinimi - Kikas Kaubandus OÜ asemel kannab äriühing edaspidi nime Kikas OÜ. Küpsetatud lihatoodetest korralikku kõhutäit lubav Kikas OÜ on asutatud 1996. aastal ja pakub tööd kolmekümnele inimesele.