Elviira Alamaa.
Koormeister on
Ulvi Kanter
ning kontsertmeistrid
Gerli Kirikal
ja
Marina Jurtšenko.
Sünnipäevakontserti konfereeris
Elviira Alamaa. Foto: Sirje Piirsoo

Poistekoori sünnipäeval tervitama tulnud Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam sõnas, et Saue Poistekoor oma 170 liikmega on Eestis suurim. Ta ütles, et kui võtta arvesse Saue linna elanike arvu, mis läheneb 6000, laulab poistekooris iga 35. sauelane ja sellega on Saue äkki maailmameistergi. Arvi Karotam lisas, et ta ei võtnud arvesse neid kõiki poisse, kes on aastate jooksul kooris laulnud.

Kuid Saue Poistekoor ei paista silma suuruse, vaid kvaliteedi poolest. 2011. aastal omistati koorile ettelaulmisel I kategooria. Koor on osalenud rahvusvahelistel festivalidel ja konkurssidel Slovakkias, Leedus, Soomes, Tšehhis, Slovakkias. Lätis ja Ungaris ning pälvinud auhinnalisi kohti, eripreemiaid ja publiku grand prix'i. 2012. aasta suvel astus koor üles rahvusvahelisel muusikafestivalil Itaalias Roomas ja esines Pantheonis.

Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud vabariiklikul meeskooride võistulaulmisel 2012. aasta kevadel saavutas vastloodud Saue Noorte Meeste Koor noorte meeskooride seas teise koha.

Koori poisteansambel on noppinud esi- ja teisi kohti maakondlikel ja üle-eestilistel konkurssidel. Poistekoori lauljad on olnud esireas solistide konkurssidel, nagu Harjumaa Laululaps, Laulukarussell ja Eesti Meestelaulu Seltsi poistesolistide võistulaulmine: Märt Mägi, Valter Vallimaa, Oliver Povel-Puusepp, Martin Vist, Markus Lehtsalu, Edi Krims, Karl Hõbessalu, Kristofer Kotter ja Daniel Bakler.

Tänu Saue Poistekoorile sai Saue linn 2011. aastal veel ühe koori võrra rikkamaks: Saue Segakoori liikmetest on pea pooled poistekoori poiste vanemad.

Saue Poistekoor on loodud oktoobris 1997 ja tegutseb alates teisest hooajast Saue Muusikakooli juures. Kooris laulab 170 poissi ja noormeest vanuses 4-20 eluaastat. Neist 23 kuulub Saue Poistekoori põhikoori, 32 noormeest laulab 2010. aasta sügisel loodud Saue Noorte Meeste Kooris, ülejäänud ettevalmistuskoorides.