Konkursile esitatud möödunud aasta eredamad sündmused on: Taavi Joorits’a ja Geimo Eesmäe poolt Lutsu tänava maja tulekahjus inimelude päästmine, Järvamaa avatud talude päev Türi vallas, Türi Ühisgümnaasiumi edukas õppeaasta, projekt „Tervelt tööle“, Türi ekstreemspordi park, Karl Mathias Saarse väga hea esinemine lauluvõistlusel „Laulukarussell 2012“, V üleriigilise lastekooride konkurss festivali korraldamine Türil, lastevanemate kool „Õpime koos“ ja tunnustamise süsteem Türi Põhikoolis, Türi Kultuurimaja stuudios salvestatud ansamblite Põhja-Tallinn, Nevesis ja Tenfold Rabbit albumid.

Türi Vallavalitsus määras 2012. aasta teo laureaadiks Järvamaa avatud talude päeva Türi vallas. Tunnustuse pälvis suurt hulka inimesi kogukonnast kaasanud õnnestunud ettevõtmine, mis tutvustas elu taludes ning tegi reklaami toodetele ja teenustele. Sündmusel osales väga palju külastajaid üle Eesti. Päeva korraldasid Lõuna-Järvamaa Koostöökogu, Järva-Arengu Partnerid ja Türi Talunike Liit. Koostööprojekti juhtis Ülle Leesmaa.

Oma tubli töö ja saavutustega on tähelepanemist väärt kõik „Aasta tegija 2012“ kandidaadid: Karl-Mathias Saarse ja Tea Saar (Türi Põhikool), Maarja Roosileht (Türi Muusikakool), MTÜ Süda-Eesti Sotsiaalkeskus ja Tiina Larven, Aina Lee (KUME külaselts), Elle Tuisk (Lokuta Lasteaed), Sulo Särkinen (Türi Noortekeskus), Enriko Pedaksalu (JJ Street Tantsukool), Ülle Leesmaa (Lõuna-Järvamaa Koostöökogu), Grit Šadeiko, Kaitseliidu Järva Malev, Kerstin Laanemets (Türi Põhikool), Piret Eensoo (Keskkonnaamet), Kevadpealinna sündmuste korraldustoimkond, Alice Kajakas (Türi Põhikool), Andreas Nurmsalu (Türi Põhikool), Anneli Talviste (Türi Põhikool), Clen-Erik Mõttus (Türi Põhikool), Eva Britta Simson (Türi Põhikool), Ingo Reiljan (Türi Põhikool), Laine Aluoja (Türi Põhikool), Marika Roosileht (Türi Põhikool), Merle Vantsi (Türi Põhikool), Sirli Biene (Türi Põhikool).

Türi Vallavalitsus otsustas määrata aasta tegija aunimetused kolmele isikule ja ühele organisatsioonile. Aasta tegija 2012 laureaadid on: Eva Britta Simson, Aina Lee, Grit Šadeiko ja Kaitseliidu Järva Malev.
Eva Britta Simson on mitmekülgsete huvidega andekas noor, kes möödunud aastal saavutas suurepäraseid tulemusi nii maakondlikel kui ka vabariiklikel olümpiaadidel ja konkurssidel. Aina Lee põhjaliku töö tulemusena valmis 2012. aasta sügisel raamat „Kurla küla vana pildialbum“. Seitsmevõistleja Grit Šadeiko pälvis tunnustuse kõrgete sportlike saavutuste eest. Kaitseliidu Järva Malev ja tema noorteorganisatsioonid on teinud tänuväärset tööd valla laste ja noorte isamaalise kasvatuse edendamisel.

Türi valla tänukiri ja mälestusese läinud aasta tublimatele antakse üle 22. veebruaril kell 18 Eesti Vabariigi 95. aastapäeva pidulikul tähistamisel Türi Kultuurimajas.

Esmakordselt toimunud konkursi „Aasta tegu ja aasta tegija 2012“ eesmärgiks on väärtustada ning avaldada avalikku tunnustust igal aastal parimatele tegudele ja inimestele, kes on silma paistnud, aidanud kaasa valla arengule, tuntusele või olnud positiivse mõjuga.

Türi Vallavalitsus tänab kandidaatide esitajaid, kes märkasid tublisid kaaslasi või häid kolleege ning Türile olulise tähtsusega tegusid.