Kui mullu oli julgeid vaid kolm, tänavu juba 11 mudilast. Enim osalejaid, tervelt 20 oli sel aastal 7-9aastaste seas, vaid üks laulja oli vähem 10-12aastaste vanuseklassis, kus konkurents oli kõige suurem ning valikut kolme parima väljaselgitamiseks raskeim teha.

Pea viis tundi kestnud kontsert andis palju emotsionaalseid hetki. Õpetajad olid näinud palju vaeva, et lapsed laulud selgeks saaksid. Kõige suurema lauljateväega - koguni 18 lapsega - oli välja tulnud Kulla Aavik. Ta ei pidanud paljuks saata klaveril ka Kadri Burmeistri käe all laulmist õppivaid lapsi.

Kokkuvõttes anti lisaks kolmele oma vanuseklassi paremale välja hulk eripreemiaid. Žüriil kulus mõne vanuseklassi parimate väljaselgitamiseks hulk aega. Nad kiitsid paljusid lapsi vaba lavalise oleku pärast. Eriliti väljapaistva etteaste tegi Keiti Lomp. Oli lapsi, kes riietasid end vastavalt laulule, nt väike rebasetüdruk Kaili Kungla esitas oma laulu väga veenvalt. Tore oli laval näha poisse, kes esinesid šikis ülikonnas. Sabakuub on ju sobilik laulu „Väike ööbik" esitamiseks, mille kandis ette Gabriel Illison, kes eelmisel aastal oma väikse õe laulu esitamisel appi võttis. Peab mainima, et Märjamaal on päris palju poisse viimaste aastate Laulukarusellidel üles astunud. Seekord oli 71 osaleja hulgas 16 poissi. Madhouse´i esindaja Veigo Kaaret polnud laste kiitmisel kitsi ning firma tegi kõigile kontserdil üles astunud lastele ja nende vanematele kingituse - tasuta pääse lastediskole.

 „Parimate väljaselgitamine polnud sugugi kerge. Kõigil žüriiliikmetel on erinevad arvamused ja mõne vanuseklassi parimate rittapanemisel oli raskusi. Me hindasime viisipidamist, hääle puhtust, stiili ja laulude esitust. Erinevaid nüansse oli palju," sõnas žürii esimees Veigo Kaaret.

Suurvalla tublimad laululapsed

Kuni viieaastased: kolmanda koha saavutas Birgit Pool, teist ja kolmandat kohta jäid jagama Leen Burmeister ja Mariell Toomistu. Kõik on Eve Olgo laululapsed.

6-7aastastest eelkooliealistest oli kolmanda koha vääriline õp Marju Plamuse laululaps Kaili Kungla. Teiseks tuli Tom Robert Ojand ja esikoha saavutas Aleksandra Tähve, mõlemaid õpetab Eve Olgo.

7-9aastaste vanuseklassis saavutas kolmanda koha Keiti Lomp (õp Marju Plamus), teine oli Kevin Männik (õp Monica Arme), esikoha sai Marju Plamuse laulutüdruk Karmen Kungla.

10-12aastastest saavutas kolmanda koha Egle Pärmik (õp Thea Paluoja), teine oli Brigitt Lõhmus (õp Monica Arme) ning esikoht läks Johannes Kirsipuule, keda juhendab Thea Paluoja.

13-15aastaste seas saavutas kolmanda koha Helena Eharand (õp Marju Plamus), teine oli Merlin Siimsalu (õp Silja Käär) ja võitjaks osutus Kulla Aaviku lauluneiu Kersti-Kaisa Tarnamaa.

16-19aastaste noorte võistlusklassis oli osalejaid vaid kolm.

Kolmanda koha pälvis Jaana-Ly Palmiste, teiseks jäi Mathias-Einar Leedo (mõlemat juhendab Kulla Aavik). Esikohale laulis end Helen Mänd (õp Thea Paluoja). Välja anti ka hulk eripreemiaid. Kuni 5aastastest sai kõige noorema laulja tiitli Marion Põldmann ja stiilipuhtaima esituse eest eripreemia Emma Brigitt Reinloo.

Parima instrumendi valdaja eripreemia läks 6-7aastaste seas Robin Herkelile. 7-9aastaste vanuseklassis pälvis julge esituse eest eripreemia Joosep Kuusler ning näitlejameisterlikkuse eest laval ei saanud sel päeval keegi üle Keitti Lombist.

Kõige rohkem anti eripreemiaid välja 10-12aastaste klassis, kuna tublisid ja erilisi oli palju. Lootuse eripreemia - Anita Lipu, südamliku laulu esitamise eripreemia - Marleen Martin, kauni ja puhta häälega laulu esitamise eripreemia - Jasmin Elshal, tuleviku eripreemia - Gerle Taganõmm.

Oma lemmiku valis taas naiskoor Paula, nende soosikuks sai Tuuli Kruusimägi. Suure vaeva nägijaiks olid õpetajad Kulla Aavik, Marju Plamus, Eve Olgo, Thea Paluoja, Marika Kosubenko, Ülle Tammearu ja Kadri Burmeister.

Laulukaruselli toetamise eest pälvivad tänu Märjamaa vallavalitsus, juuksurisalong Eleene, Kati pood, Thea Rahuoja, Märjamaa ujula, Märjamaa kino Helk ning klubi Madhouse. Kõik lapsed said vahvad kingitused, samuti lauluõpetajad ja žürii liikmed.

Raplamaa Laulukaruselli poolfinaal toimub sel neljapäeval Kehtnas. Sinna sõidab Märjamaa vallast iga vanuseklassi kaks paremat.

Olgugi, et Märjamaa on suurim vald Eestis, arvestatakse esinejate arvu koolide ja laste arvu järgi. Raplast saab igast vanuseklassist osaleda kolm oma vanuseklassi paremat.
____________________________________________________________

Armas kultuurielu korraldaja!

Meie perele on laste laulukarussellist kujunenud meeldiv traditsioon. Peale kuudepikkust harjutamist saabub see kauaoodatud päev.

Hommik on üsna ärev, enamasti pabistab ema rohkem kui päevakangelane ise. Õhkkond on pingeline ja samas nii pidulik. Rahvamajas on palju sagimist, saalis on emasid-isasid, vanaemasid-vanaisasid, lasteaiasõpru ja klassikaaslasi.

Laste laul pakub rõõmu igas vanuses publikule. Laval olles otsib väike silmapaar ruttu üles endale kõige kallimad, kelle kohalolek on esinejale suureks toeks. Nõuab ju esinemine suurt julgust ja eneseületamist. Kui etteaste möödas, minnakse jooksujalu tagasi "omade" juurde. Oh seda rõõmu ja kergendustunnet, mida kõik asjaosalised tunnevad! Olen alati korraldajate tööd kõrgelt hinnanud. Nii tähtis on, et IGA osaleja saab ära märgitud.

Mul on väga kahju, et tänavu pidid paljud toredast kontserdist ilma jääma ja veel rohkem kahju on mul nendest lastest, kes pidid taas kuulma emaisa suust lauset: "Ma ei saa tulla, ma olen ju tööl!"

Eelnevatel aastatel on lauluvõistlus toimunud alati laupäevasel päeval ja see võiks edaspidigi niimoodi olla. Arvan, et ka õpetajate puhul ei ole tegemist lihtsalt tavalise tööpäevaga. Nüüd toodi argipäeval korraldamise põhjuseks seegi, et on raskusi žürii leidmisega. Tänavu oli ju enamus žüriiliikmetest märjamaalased.

Ühe laululapse ema
(tema nimi on Märjamaa Nädalalehe toimetusele teada)