Veidi pärast ametlikku algust käis spordikeskuse piknikuplatsil lõkke juures usin tegevus ja ninna hakkas mõnus tõrvalõhn. Mitmed inimesed olid järjekorras ja ootasid, millal tõrvamisjärg nende suuskadeni jõuab. Riietumisstiilis hakkas silma väljapeetud vana kooli klassika - kootud põlvikud ja kampsunid. Taustamuusika pärines 1950. aastatest ja tuli vinüülplaadilt.

Hinnanguliselt võis paaritunniselt puusuusapäeval käia 30 inimese ringis. Tõrvamist olid vaatama tulnud ka mitmeid, kuid järjekorras oli ka üks väikese lapsega pere, kel lisaks omadele kaasas puust lastesuusad, mis tõrvamist vajasid. Samuti meelitas tõrvalõhn kohale Riigikogu liikme Margus Tsahkna, kes Nõmme suusaradadel sõitmas oli.

Korraga jäi silma üks Muhu mustriga rahvariideseelikus naisterahvas, kes lõkkele lähenes. Esmalt tundus, et tal on ilmselt plaan osa võtta suusasõidust ja noppida stiilipunktid. Õige pea sai aga selgeks, et üritust oli palutud oma etteastega kaunistama rahvatantsuseltsi Pääsuke noorem naisrühm. Pääsukese naisrühm tantsis 4-5 tantsu. Viimase etteaste ajaks sai naisrühmast segarühm, kuna tantsuringi haarati ka suusakostüümides härrad.

Pärast tantsu oli võimalik suusarajal proovida, kuidas värskelt tõrvatud suusad ka libisevad. Naiste ja meeste vahel eriarvestust ei olnud, aga õrnema soo esindajad võistlusel ei osalenud. Mõned prouad kasutasid küll suusatõrvamisteenust, kuid läksid ilmselt pikemale ringile. Auväärse kohtunike kogu ees söandas sõita vaid kümme meest.

Rohkem fotosid Nõmme Vanameeste Klubi puusuusapäevast Nõmme linnaosa Facebooki lehel.