Kaks noort tartlast – Marian Kund ja Aljona Gorbatškova – tegid teoks oma unistuse ning ärgitavad ka kõiki teisi naisi julgelt ideid ellu viima.

“Eelmisel aastal saime tänu programmile “Eesti maitsed” ja selle eestvedajale Aivar Hansonile võimaluse külastada Meat Marketi, Werneri ja Cafe Truffega toidufestivali Kopenhaagen Cooking. Õhtuti vanalinnas ringi jalutades jäid mulle silma mitu-mitu vahvat cupcakes’i kohvikut. Kõik olid suhteliselt ühe stiiliga – suured vitriinaknad ja koogikesed ahvatlevalt tänava poole,” meenutab Marian.

Hotelli jõudnud, ei saanud ta peas keerlevate ideede pärast kuidagi magada ning pani need kiirelt kirja. Neiu tunnistab, et on kaua unistanud päris oma kohvikust, kuid kuna ta ise töötas täiskohaga ühes restoranis ja abistas kokast elukaaslast uute toidukohtade avamisel, nappis aega.

“Siis ütles mu elukaaslane, et peaksin ikkagi ka oma unistuse teoks tegema ning tema usub, et suudan selle uue toote inimeste südametesse viia. See oli minu jaoks kõige suurem tunnustus!” kirjeldab Marian, kuidas tõsines idee tassikohvik Eestisse tuua.

“Võtsin ühendust oma sõbranna Aljona Gorbatškovaga, kellel on cupcakes’ide küpsetamises tõeline anne. Arutasime võimalikud kohvikumõtted läbi ning juba paari nädala möödudes oli meil firma loodud – mis oli ka kõige lihtsam kogu protsessi juures,” muigab Marian. “Ja siis – kaks kuud hiljem, pärast pikki unetuid öid küpsetusahju taga, sündis detsembris Tartu kesklinna Tasku majja kohvik Tassikoogid!”

Kuna Marian ja Aljona on iseloomult täiesti erinevad inimesed, toimib nende ettevõte suurepärases harmoonias ning teineteist täiendades.

“Tassikoogid on üdini naiselikud koogikesed, millele ei saa iial liiga palju kulda, karda või muid kaunistusi külge panna. Neid süüakse juba silmadega, kuid kui maitse suhu saad, siis viib see sind taevasse!” kiidavad naised.

Muide, peagi plaanivad Marian ja Aljona avada Tassikookide kohviku ka Tallinnas.



RETSEPT

Naistepäevakiusatus

Taina retsept 12-le

- 150 g pehmet võid

- 2 muna

- 200 g suhkrut

- 400 g nisujahu

- 3 tl vanillsuhkrut (veel parem, kui on naturaalne vanillikaun, millest seemnekesed välja koukida – ühest kaunast piisab)

- 1 tl küpsetuspulbrit

- 0,5 tl kaneeli

- 100 g piima

- 2–3 keskmist ‘Granny Smithi’ õuna

- 3 suurt kuhja rõõmu ja armastust (ilma selle komponendita ei tule miskit välja)

Segage pehme või suhkruga vahule ning seejärel lisage ükshaaval segades (või pigem natuke nagu vahustades) munad.

Nüüd sõeluge omavahel kõik kuivained, segage need tainasse (kui võimalik, siis sõeluge need sinna) ja segage õrnalt läbi.

Segage taina hulka piim ja õunakuubikud.

Selle taina võlu peitub võimalikult väheses segamises.

Jaotage tainas vormidesse, küpsetage 225kraadises ahjus
15 minutit. Kui näete, et tassikoogid on mõnusa kuldse mütsikese pähe saanud (kerkinud), siis hakkavad nad ilmselt valmima.

Kreemi retsept

- 225 g vahukoort

- 150 g toorjuustu

- 20 g karamellikreemi

- 30 g suhkrut

Vahustage vahukoor ja suhkur kõvaks massiks. Lisage toorjuust ja karamellikreem. Vahustage pisut veel (kuid väga ettevaatlikult, sest kui üle vahustada, läheb kreem taas vedelaks).

Ja nüüd laske oma fantaasial lennata – tassikoogi kaunistamine on kõige põnevam osa!