Valneri sõnul on praegune tee viinud situatsiooni, kus Eestis on kaks keskust - Tallinn ja Tartu. Selleks, et seda muuta, peab tegema jõulisemaid otsuseid.

„Hea näide on Põlva linna ja Põlva valla ühinemisotsus, mina nimetaks seda riigimehelikkuseks, kui kõnelustel suudetakse ületada ette tulevad raskused ja kahtlused ning näha suurema omavalitsuse positiivseid külgi," ütles Valner. Kahe Põlva liitumisel tekib ligi 10 000 elanikuga omavalitsus.

Sulev Valner hakkab nüüd käima maakondades ja kohalikes omavalitsustes, et leida „tõmbekeskuste Eesti" ideele võimalikult palju mõttekaaslasi. Eelkõige näeb ta takistusena kohalikke omavalitsusametnikke, kes oma töö pärast kardavad, kuid ta loodab neidki meelitada reformi pooldavate inimeste sekka.

„Oluline on siin see, et kõik poliitilised jõud saavutaksid selles küsimuses konsensuse, sest tarvis on, et ka 2015. aasta riigikogu valimiste järel jääks reformi suund samaks. Mina ei ole kuulnud, et ükski erakond oleks suuremate omavalitsuste moodustamise vastu," rääkis vastne projektijuht.

Valner ise elab Võrumaal ning töö asjus pealinna kolida ei plaani. Tema töölaud asub Võru maavalitsuses.