Muud informatsiooni laekus politseile 13 juhtumist. Kuuel korral käidi lahendamas peretülisid ja neljal korral varguste juhtumeid, samuti tuli reageerida liiklusõnnetusele, kraavis puhkavale jalgratturile ja signaalile koju mittetulnud isiku kohta.

Valminud on ka 2012. a. korrakaitsealane kokkuvõte. Korra­kaitse töömail olulisi muudatusi ei toimunud, tegeleti nii ku­ritegude uurimise, väärtegude menetlemise ja ennetamisega ning ka avaliku korra ja liiklusjärelvalvega.

Kokku pandi Luunja vallas 2012. a. toime 71 kuritegu.

Tapmisi 2, ähvardamisi 1, kehalisi väärkohtlemisi 11, var­guseid 39, röövimisi 1, omastamisi 1, kelmuseid 1, kindlus­tuskelmusi 1, arvutikelmusi 1, asja omavolilisi kasutamisi 2, omavolilisi sissetunge 3, karistuse kandmisest kõrvalehoid­misi 1 ja mootorsõiduki juhtimisi joobeseisundis 7. Alaea­lised panid toime 11 kuritegu (valdav osa neist ühe alaealise poolt).

Väärteo toimepanijaid tuvastati 2012. a. 191

Liiklusalaseid rikkumisi oli 145, neist juhtimisõiguseta sõitjaid 14, juhtimine alkoholi piirmäära ületades 17, kiiru­se ületamisi 30, liiklusmärgi eiramisi 11, kergliikleja poolseid rikkumisi 26 ja 47 muud sõidukijuhi rikkumist (veoseveo nõuete-, sõidumeeriku kasutamise nõuete-, tehnonõuete-, jms rikkumised.)

Varavastaseid süütegusid esines 6, avaliku korra rikkumisi 15, alkoholiseaduse rikkumisi 13 ja tubakaseaduse rikkumisi 18. Alaealised panid toime 33 rikkumist.

Informatsiooni muudest sündmustest laekus politseile 99 korral. Tegemist oli väga erinevate väljakutsete ja teadetega, milledele ei järgnenud süüteo menetlust.

Informatsioon

Viimasel ajal on lisaks probleemsetele peretülidele ja loha­katele koerapidajatele lisandunud ka üleolevad maastikusõi­dukite juhid. Kuigi maastiku sõidukit ATV'd ja mootorsaani võib juhtida ainult juhtimisõigusega isik, kes peaks teadma ka vastavaid seadusesätteid, kirjutan siiski mõned liiklusseadu­se väljavõtted üle.

Maastikusõiduk peab olema registreeritud, -sõita ei tohi sõiduteel va tee ületamiseks, -sõites tuleb peas kanda kiivrit, - võõral maal sõitmiseks peab olema maavaldaja nõusolek. Ni­metatud nõuete eiramisel on rahatrahv 50 trahviühikut ehk 200 €. Juhtimisõiguseta juhtimine ja alkoholi joobes juhtimi­ne on loomulikult rangemalt karistatavad teod.

Ülemkonstaabel Riho Korts-Lindus
tel: 53307103; e-post: riho.korts-lindus@politsei.ee
(Vastuvõtt Luunja vallamajas teisipäeviti kella 10.00-12.00)

(Kohest reageerimist nõudvate sündmuste puhul helistada 110)