"Rebasel, kährikul, hundil ja šaakalil on tugevad põsekarvad, tugevad bakenbardid. Hundil ja šaakalil on ka valge jutt, mida koertel tavaliselt ei ole. /.../ Tal on kurgualune natuke verine, aga muidu on see kõik valge, siis vahepeal tuleb pruun jutt ja siis teine valge laik. Selja peal on must nagu sadul, see on ka tüüpiline šaakalile," kirjeldas keskkonnateabe keskuse ulukiseireosakonna juhataja Peep Männil.

Ta lisas, et kui rebasel on kõrvatagused musta värvi, siis sellel loomal on need punased. Lisaks leidis Männil looma hammaste juures šaakalitele iseloomulikke tunnuseid. Täpsemad tulemused selgusid pärast looma kolju uurimist, mis samuti viitab šaakalile.

"Kihvajuure lõigu läbimõõdu järgi tundub, et tegemist on alla aastavanuse loomaga. Ehk siis tõenäosus, et ta siia kuskilt kaugelt rännanud on, vähenes sellega," nentis Männil, lisades et see šaakal on Eestisse toodud kutsikana ning ta on kuskilt ära jooksnud või on ta sündinud Eestis.

Maaleht on ka varem kummalistest lemmikloomadest ja nendega meie loodusele tekkida võivatest ohtudest kirjutanud. LOE SIIT.