Lõuna paiku hakkas kargekülm taevaalune taas heledamaks tõmbuma ning Ülenurmes juba traditsiooniks kujunenud kevade vastuvõtmisele saabujad said taas päikesest rõõmu tunda. Vallamaja ette kogunenuid tervitasid maavanem Reno Laidre ja vallavanem Aivar Aleksejev, Tõrvandi lasteaia juhataja Ene Põder, Ülenurme kristliku kogukonna eestvedaja Märt Saar, Ülenurme Pere- ja noortekeskuse juhataja Kersti Leis. MTÜ Õnnemaa Vikerkaare laulustuudio lapsed laulsid vahvasti, pere- ja noortekeskuse noored lugesid luuletusi ning tegid esinemiskartust tundmata ära ka teadustajatöö. Haaslava meeskoori dirigendi Kalev Lindali ja tema meeste eestvõtmisel peletati kontidesse kippuvat talvekülma ja lauldi veendunult linnukestest, kes juba väljas laulmas. Päevakohase ja äratundmisrõõmu pakkuva võimlemiskava pakkus kohalolijaile kaasategemiseks Ülenurme valla haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Toomas Kivend, noortekeskuse tantsustuudio Ciara sarmikad tantsutüdrukud kepsutasid oma etteasteid tehes jäisel asfaldil sellise lustiga, et neid vaadates hakkas pealtvaatajatelgi nagu tibakene soojem.

Seekordseks üllatusesinejaks oli Tartu tuletantsutrupp Balagan - põlevate atribuutidega oskuslikult askeldades, tuld pursates ja kõigiti keskendunult tantsiv paar paelus pilku ja sundis pealtvaatajad oma üha enam külmakangeks tõmbuvaid sõrmi-varbaid unustama.

Ühed kuuldavamad kevadekuulutajad on ikka mootorratturid. Nemad olid kohal seegi kord, ent tavapärase uljuse asemel põristasid tsiklimehed Rein libedal teel üsna hillitsetud sõitu ning ootuspärane „rrrõnnn-rõnnnn" ja kummipõletamine jäi seekord nägemata. Igal kevadel Ülenurme lindude rõõmuks valmiv linnupuur, mille sellelgi kevadel meisterdas Osvald Pähno, jõudis Haljand Kaasiku hell-karmis tsiklimehe-embuses õnnelikult pärale ja asub peagi oma kohale kuskil Ülenurme roheluses.

Kanni puhkemaja perenaine Egle Kann pakkus kohaletulnuile omaküpsetatud maitsvat kringlit ja sooja kosutavat taimeteed ning Uhti kõrtsi perenaine Kai Paks ulatas omaküpsetatud leiba - ja juba tõttasidki naised-mehed-lapsed kärmel sammul kes kodu, kes auto poole, et lõikava tuule eest taas pakku pääseda. Astronoomilise kevade päralejõudmisest hoolimata hammustas talv tõesti veel tuntava tigedusega ning kasukad ja paksud talvekarbused olid veel kõigiti kohased pidurõivad.

Kogu üritusel räägitaval tekstil ja kostuval muusikal aitas kuulajateni jõuda Reola kultuurimaja ja OÜ Xell Light meeskond, järjekordse kevade Ülenurmele jõudmise ning tema tervitamiseks toimunu salvestas tulevaste põlvede tarvis videoks Lähte Ühisgümnaasiumi meediaõpetaja Tiit Helm.

Talv sai tänuga ära saadetud, kevad sai rõõmuga vastu võetud - aitäh kõigile, kes selle ettevõtmise õnnestumiseks aega leidsid ja vaeva ei peljanud!

Eriline tänu väsimatule Kersti Leisile ja tema meeskonnale, tänu kellele on kevade vastuvõtmine juba aastaid kujunenud Ülenurmes meeleolukaks sündmuseks!