Miks just siilid? „Mulle näib, et ma olen siilidega väga sarnane," muigab Jekaterina. „Iseloomult. Kui mind solvatakse, ajan ka okkad püsti."

Näitusel on pehmeid ja karvaseid, keraamilisi, seleniidist, kummist, puidust , metallist ja pappmašee tehnikas valmistatud eksponaate, suuremaid ja väiksemaid, käsitööd, kunstiesemeid ja masstoodangut. On siil-vaasid, -kõrvarõngad, -pliiatsihoidja, -rahakassad, müts ja kindad, -mobiilikott, lihtsalt kaisuloomad ja lemmiklooma mänguasjad.          

Aukohal troonib multifilmi „Siil udus" peategelane. Selle Vene režissööri Juri Norsteini 1975. aastal loodud multifilmi tunnistasid maailma animafilmieksperdid kõigi aegade ja rahvaste parimaks multifilmiks.

Siilid pärinevad peamiselt Eestist ja Venemaalt, aga ka Lätist, Leedust, Saksamaalt, Rootsist, Soomest, Hollandist, USA-st ja isegi Egiptusest. Kuid Hispaaniast ja Prantsusmaalt palju reisival perel siile leida ei õnnestunud. Näituse kujundas ja pani üles raamatukoguhoidja Helgi Saar. See jääb avatuks 30. aprillini.
Sellest keskmisest siilist kogu alguse saigi

See must-valge, pisut ulmeline siil pärineb Hollandist pulmareisilt

Siil-Matrjoškad

Kollektsiooni kõige priskem eksemplar