Ära pea pealt silita

Lapsed said maanteeameti ja MTÜ Ohutusõpetuse spetsialistidelt teada, kuidas tagada enda turvalisus autos ja ühistranspordis ning kuidas liigelda tänaval. Prügihundi eestvedamisel sorteeriti prügi ning koos Nõmme loodusmaja noorte ja nende koertega õpiti lemmiklooma eest hoolitsema ning seda, kuidas käituda võõra koeraga. Lapsed said teada, et võõra koeraga tutvust tehes ei ole mõistlik teda pea pealt silitada.

Politseinikud rääkisid lastele, kuidas hoolitseda selle eest, et kaotsi ei läheks võtmed, telefon ja rahakott ning kuidas panna tähele, et mänguväljakul turnimine oleks ohutu. Vallavalitsuse lastekaitsespetsialistid ning üleriigilise lasteabitelefoni töötaja õpetasid lastele, kelle poole pöörduda, kui on suur mure ja tundub, et kuskilt abi ei saa.

Kuigi laste sõnul pöörduvad nad häda korral eelkõige oma ema või isa poole, rääkisid lastekaitsespetsialistid ka sellest, et on olemas veel palju inimesi, kes võivad last aidata ning kelle tööks on lapsele turvalise elukeskkonna tagamine.

Kõik olid kohal

Oma oskusi olid lastele tulnud demonstreerima ka piirivalve- ja politseikoerad koos oma treeneritega. Tublid koerad tegid järjest tervelt üheksa eeskujulikku etteastet erinevatele rühmadele.

Õpitu kinnistamiseks said lasteaiaõpetajad kaasa viimiseks palju harivat materjali, mille abil edaspidi turvalisusega seonduvat lastele õpetada.

Lõbusat meeleolu aitasid luua Prügihundid, politsei Lõvi Leo, maanteeameti Sebra ja jänes.

Turvapäeval osalesid kõigi Harku valla seitsme lasteaia koolieelikute rühmad ning ühtekokku külastas turvapäeva enam kui 200 last. Päeva aitasid läbi viia Sisekaitseakadeemia, politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur, Tallinna keskkonnaamet, maanteeamet, MTÜ Ohutusõpetus, Nõmme loodusmaja, lasteabitelefon 116111, Harku valla lastekaitse ühing, OÜ Üritusturundus ning Wowevents. Ürituse korraldas Harku vallavalitsus.