"Juba aastal 2009 arutasime, et peaks laada formaati laiendama, tänavust laata planeerides kutsusimegi valla kampa, et panna jõud kokku ja teha üheskoos ettevõtmine, millest võiks kujuneda üks valla tunnusüritusi," selgitas Kose Lions Klubi liige ja ettevõtmise korraldustoimkonna liige Andres Lutsar.

Kose keskväljakule kerkib suur lava, kus toimub päev läbi vaheldusrikas kultuuriprogramm: on esinejaid nii oma vallast kui ka kaugemalt, lauljaid, tantsijaid ja pillimehi.

Samas toimub ka Grillfesti Põhja-Eesti osavõistlus - hea võimalus ühendada meelelahutust ja maitsvat toitu.

Heategevus jätkub

Laadakauplejad kolivad sel aastal Kose keskuse tänavatele, mis on liikluseks suletud, senine laadaplats jääb päevakülaliste parklaks.

"Laat saab olema võimas - müüjaid mahub meile sadakond ning oodata on kauplejaid oma vallast, aga kindlasti ka mujalt Eestist," sõnas Lutsar.

"Kauba osas me mingeid piiranguid teinud ei ole, kuid parimad kohad lähevad käsitöölistele, aiakaupade müüjatele ning toidukraami pakkujatele."

Aastaid on Lionsite korraldatud laada tulu läinud abivajajatele lastele, nii ka seekord - Lionsid korraldavad heategevusliku õnneloosi, millest saadud tulu läheb Kose valla lastele.

Sport ja Pipi

Mudilased saavad lustida lastelinnakus, kus tegevust juhib Pipi isiklikult, oma oskusi ja tehnikat esitlevad ka jõustruktuurid. Kevadpeolt ei puudu ka sportlikud mõõduvõtmised nii tänavakorvpallis kui rahvalikemail aladel, nagu näiteks laadajooks, mis ei nõua erilist eeltreeningut.

Õhtu lõpeb suure simmaniga keskväljakul, esinema tuleb ansambel Zetod, kes oma kaasakiskuva esinemisega peaks kodust välja meelitama igas vanuses inimesed. Ja oluline on märkida, et kogu päev on osalejaile tasuta, vaid korraldatud parkimise eest on vaja tasuda.

"Usume, et saame laadapäevale enam kui 5000 külastajat - oleme reklaaminud varasemast rohkem ja programm on uhke," kinnitas Lutsar.
_____________________________________

Müügikoha info

• Laadal kauplemiseks on vajalik eelregistreerimine, täpsemalt vaata www.kosevald.ee, infot saab ka tel. 517 8561.

• Müügikoha maksumus kuni 6. maini: käsitöö, põllu- ja aiasaadused, kevadkaubad, toidukaubad: 6 eurot meeter;
rõivad, jalanõud, pesu ja muud tööstuskaubad: 8 eurot meeter;
laadapäeval kohapeal tasudes mõlemad grupid: 10 eurot meeter.

• Laadaplatsil saab vett, elektrienergia kasutamine on võimalik vaid selleks ettevalmistatud kohas eelregistreerimisel.

• Müügikohtade arv on piiratud!