I Kihelkonnapäeval Hageris tantsisid lisaks Haiba lasterühmadele ja segarühmale ka memmede rahvatantsurühm. Üks esinemine järgnes teisele ja tantse aina kogunes. Kui toimusid proovid, siis võis märgata memmede indu - nemad olid alati kohal. 

Noorematel tuli ette objektiivseid põhjusi, miks ei saanud alati treeningul osaleda. Memmedel on see algusest peale kujunenud toredaks suhtlemisringiks, kus tähistatakse tantsijate sünnipäevi ja võetakse vastu niipalju esinemispakkumisi, kui vähegi võimalik. Sirje käe all tantsiti 20 aastat, kuid siis ootas teda vanaemakohus kaugel ookeani taga. Õnneks võttis 2008 aastal juhtimise üle naabervallast Marju Teekivi - nii sai memmede tantsurong edasi liikuda.

Tantsijaid kokku on osalenud memmede tantsurühmas 34, kellest Leili Orumäe on pidanud vapralt vastu kõik need 25 aastat. Täna on tantsuringis 12 tantsijat. Marju juhendamise all tantsib ka endine tantsujuht Sirje Nokkur. Tänaseks on esinemisi kokku olnud 193, mida on ette valmistatud vähemalt 900-l tantsuproovil. Tantsumemmed on olnud tihedas koostöös esmalt Riisipere ja nüüd ka Varbola rahvatantsijatega. 

Tantsitud on Haiba sovhoosi ja Kernu valla jaanipäevadel, lõikuspidudel ja tantsupäevadel, naabrite juubelipidudel, lisaks veel kõigil Hageri kihelkonnapäevadel, 15-l Tallinna memme-taadi päeval Rocca Al Mares, I -XVIII Harjumaa memme-taadi lustipidudel, Saaremaa Aavikute aia simmanil. Märjamaa Folgil, Eesti teatetantsul tantsiti öösel kell 4.12 Kernu valla piires.

Tantsumemmed on tutvustanud eesti folkloori ka erinevates maades:
-- Slovakkia Folkloorifestival Popradis
-- Poolas Püha Dominiku pidustustel Gdanskis
-- Lätis Ülemaailmsel liivlaste kokkutulekul Mazirbes
-- Ungaris Maakondade vahelisel Folkloorifestivalil
-- Makedoonias folkloorifestival „Ohridi Lained"

Suur tänu tantsujuhtidele: Sirje Nokkurile ja Marju Teekivile, kes on võtnud vaevaks õpetada tantsumemmedele arvukalt erinevaid rahvatantse ja seltskonnatantse, lisaks üks „Varbatants" Ja veel suurim tänu memmedele, kes oma rõõmsal meelel jätkuvalt rahvatantsu hinges hoiavad.

25. sünnipäevapidu tõestas järjekordselt memmede ühtehoidmist ja nutikust. Viimasel peol võeti kampa veel üks väga suur ja samas ka maitsev tantsumemm: ühiste jõududega pandi kokku memmekujuline võileivatort, tanu peas ja seelikutriibud sobilkus toonis.

Idee tuli Marjult ja teostus Ülla ja Urve eestvedamisel koostöös ülejäänud tantsijatega. Tänu Merlele tuli rahvamajalt lisaks seelikutriipudega magus tort. Peale ühist jalakeerutust saadi kõht kenasti täis, et nautida jutuvestmist ning tantsumemmede pikaealise kroonikaga tutvumist.

Loodame, et edaspidi leidub ka nooremaid rahvatantsijaid, kes ükskord seda tantsurongi edasi veavad.

Kerget jalga ja rõõmsat meelt kõigile, kel südames eesti folkloor!