Väga tõsise teemaga näidendi suur peaproov toimus märtsikuu viimasel koolipäeval koolipere vanema astme ja õpetajate ees, kes viimasel hetkel veel tagasidet andsid, kritiseerisid ja näpunäiteid jagasid.

Esimene suurem lavaline esinemine oli näiteringil 1. aprillil Lääne-Virumaa kooliteatrite festivalil. Võistlesime põhikooli arvestuses ja meie suureks üllatuseks tuli meil rinda pista poolprofessionaalidega, sest samas vanusegrupis ei olnud mitte ühtegi põhikooli peale meie. Oma näidendeid esitasid Rakvere Linnanoorte näitetrupp, MTÜ Noorteteater „Jabloko", Rakvere Reaalgümnaasium. MTÜ Noorteteater „Jabloko" pääses edasi vabariiklikule teatrifestivalile.

Enne esinemist olid tüdrukud väga põnevil ja ootasid oma esinemisjärge. Etendus algas ladusalt ja kellelgi osa ära ei ununenud. Tore oli kuulata saali emotsioone, kui lavale tulid karismaatilised kurjad kaksikud (Relika ja Maie Belova), kes igati silma paistsid ja publiku naerma ajasid.

Pärast etenduse lõppemist olid muljed ülevad.

Relika ja Maie: „Kui me korra laval ära käisime, siis tahtsime kohe tagasi minna. Nii tore on näidelda ja publikut naerma ajada."

Marissabell Miadzielec: „Mulle meeldis väga MTÜ Noorteteatri „Jabloko" esinemine. Eriti armas ja hea näitleja oli väike tüdruk, kes oma osasse hästi sisse elas. Enne kui lavale läksin, siis pabistasin palju, aga kui sain juba mõned repliigid öeldud, siis unustasin kartuse ja elasin rolli täiesti sisse."

Minna Joor: „Enne esinemist ja lava taga oodates hakkasid käed värisema ja närv tuli sisse. Laval olles kartus ununes ja väga meeldis esineda."

Lisaks eespool mainitud tüdrukutele said esimese lavakogemuse ka Brigitta Luik, Kadri Reimann ja Reelika Vinogradov. Meie järgmine suurem esinemine on Tõstamaal, kus Kiltsi kool võtab osa mõisakoolide teatrifestivalist.

Samuti on võimalik näha näidendit „Kõnelused" kooli emadepäeva peol. Kuid koolis tegutseb ka algklasside näitering. Nemad said oma tuleristsed kooli muinasjutuhommikul esinedes.

Plaanime väikeste näitlejatega osaleda algklasside teatripäeval, mis toimub aprillikuu keskpaigas Vohnjas.