Lühikirjeldus: Eesmärk on populariseerida jalgrattasõitu kui huvitavat ja tervislikku ajaveetmisviisi, pakkuda kõigile osalejatele võimalust matkata rattaga oma tempos ning tutvuda looduse ja vaatamisväärtustega. Matkade pikkus on 30-40 km ning matkad kulgevad sellistel teedel ja radadel, mis on võimalikult vähese liiklusega. Matka algus ja lõpp on samas kohas. Liikumiskiirus valitakse selline, et see on kõigile jõukohane.

Vajaduse korral tehakse puhkepause ja oodatakse mahajääjaid järele. Poolel distantsil ja matka lõpus pakutakse juua ja süüa. Lõpus loositakse kõigi osalejate vahel välja mõned auhinnad. Iga matkaline saab väikse meene.

Haanja rattaklubi krossisari

Toimumisajad ja -kohad: 8.05. Kubija; 15.05. Verijärve; 12.06. Vällamäe; 3.07. Rõuge / Võrumaa meistrivõistlused; 24.07. Hallimäe; 7.08. Antsumäe; 21.08. Veemäe; 11.09. Kubija.

Lühikirjeldus: Eesmärk on pakkuda kõigile rahvasportlastele võimalust võistelda ja panna ennast proovile erineva raskusega radadel. Selgitada välja (hooaja 2013) parimad lõunapiirkonna mägirattasõitjad meeste, naiste ja noorte seas.

Selgitada välja Võrumaa meister mägirattakrossis 2013. Krossisari koosneb kaheksast etapist, mis toimuvad Võru maakonna piires. Etapid toimuvad järgmistele vanuseklassidele: M/ N14; M/N16; M/N18; M U23; M eliit; N eliit; M seenior. Iga võistluse järel autasustamist ei toimu. Paremusjärjestus etapil selgitatakse lõpuaegade põhjal. Üldvõitjad ja vanuseklasside parimad selguvad pärast viimase etapi kokkuvõtete tegemist ning autasustamine toimub Haanja rattaklubi hooaja lõpetamise üritusel. Sarja kokkuvõttes lähevad arvesse kuue etapi parimad kohad.

Võru linna sünnipäevanädal

Jalgratta paarissprint

Toimumisaeg: 17.08. kell 19.

Lühikirjeldus: Jalgratta paarissprindil osaleva võistkonna moodustavad kaks isikut, mõlemad läbivad vaheldumisi märgistatud distantsi, kasutades selleks üht ja sama ratast. Ratas on n-ö teatepulgaks. Arvestust peetakse neljas kategoorias: meespaarid, naispaarid ja segapaarid.

Võru VIII rattaralli

Toimumisaeg: 18.08. kell 12.

Lühikirjeldus: Sõit Võrumaa asfaltteedel, stardi ja finišipaik Võru spordikeskuse ees. Võistlus kuulub Eesti maanteekarikasarja, mille põhikorraldaja on OÜ Aerobike. Info ja registreerimine www.aerobike.ee.

Võistlusdistantsid on ligi 90 ja 50 km. Lisaks saab pärast põhisõidu starte umbes kell 12.20 osa võtta lastesõitudest. Lastesõitude vanuseklassid on järgmised: 200 m - M/N-U5 (distantsi läbimine); 400 m - M/N-U7 (distantsi läbimine); 1 km - M/N-U9 (võistlus); 2 km - M/N-U11 (võistlus).

Igale distantsi läbinud lapsele on diplom ja pisike auhind.

Vanuseklassides M/N-U9 ja M/N-U11 on kiireimale tüdrukule ja kiireimale poisile eraldi auhind.

Rohkem infot: www.haanjarattaklubi.ee