Võistlustel, millel osales ühtekokku ligi 300 osavõtjat, võitsid meie noored mitmeid hinnalisi karikakohti.

22,5 km pikkusel rajal saavutas Vane Vähk oma vanusrühmas esikoha ning 1000 m sprindis teise.

Ave Uustalu sõitis end 22,5 km distantsil kolmandaks ja sprindirajal neljandaks.

Tublid olid ka vennad Danny- Rocco ja Allain- Marco Anton, kes erinevatel distantsidel (sprindis, 2- ja 3 km rajal) lõpetasid esimese kümne hulgas.

Treener Vello Liliumi sõnul oli võistluste tase ja korraldus kõrge ning ladus. Viimasele avaldas kindlasti soodsat mõju hiljuti Taivalkoskil toimunud Soome noortemeistrivõistlused, mille käigus said esimesed suurvõistluste ristsed uus suusakeskus ja kõrgetasemelised suusarajad.

Treeneri arvates esinesid kõik meie noored väga tublilt ning edasiminek võrreldes läinudaastase võistlusega oli märgatav. Sellest kõneleb ka tõsiasi, et tihti suudeti edestada endast vanemaidki juba varasemast tuntud rivaale.

Meie noorte peavõõrustajaks oli volikogu liige ja metsanõunik Markku Paloniemi, kes aastaid osalenud ka Alutaguse maratonil. Sõprusvalla võistkonda tervitas ja kostitas piduliku õhtusöögiga ka Taivalkoski vallavanem Jukka Mikkonen.

Osalemine Taivalkoski suusavõistlustel sai alguse juba 2008. aastal, veel enne ametliku koostöölepingu sõlmimist. Rõõmustav on tõdeda, et see koostöövorm, sarnaselt ühise noortelaagri traditsiooniga, on vastastikku nauditav tänaseni, nii nagu kogu koostöö tervikuna.

Tore on ka see, et üha uusi ideid ootab teostamist. Eelseisval suvel toimuvate Poola Päevade jalgpalliturniiri n-ö. väliskülaliseks on loodetavasti ka Taivalkoski vutipoisid.