Üritusel osalemiseks on oma jahsõna öelnud Lääne-Eesti päästekeskus, Tali vabatahtlikud tuletõrjujad, Kaitseliit, Pärnu Lahe Merepääste Selts, Politsei- ja Piirivalveamet, lennusalk, Eesti Punane Rist, Eesti Naabrivalve ja jahiseltsid.

Kuna kaitsepäev on kunagi alguse saanud laskevõistlusest, siis ei puudu ka see põnev ala päevaprogrammist. Tulirelvadest laskmisel saavad mõõtu võtta kõik, kellel on kehtiv tulirelva- ja/või teenistusrelva luba. Võisteldakse nii individuaalselt kui ka võistkonniti.

Kaitsepäeva peakorraldaja, MTÜ Marina külakoda juhatuse liige Rauno Lensment sõnas, et seekordse päeva teemaks või märksõnaks on „vabatahtlik". Lensment selgitab: „Kõigil inimestel on võimalik oma tegevusega panustada kas oma tänava, küla või laiemalt võttes kogukonna turvalisusse. Aktiivsed inimesed leiavad ise need võimalused, kuid kindlasti tutvustame neid kaasalöömise kohti ning tegevusi ka kaitsepäeval."

Peakorraldaja kinnitusel on päev tegus ja mõeldud ikka tervele perele. Lastega tegeleb Lõvi Leo isiklikult ning suurematele pakutakse muu huvitava kõrval ka võimalust õhkpüssist laskmisel täpsust harjutada.

Üritus Lauri karjääris algab juba kell 9 hommikul ning kestab kella 17ni. Lääne-Eesti Päästekeskus ja Tali vabatahtlikud tuletõrjujad näitavad päästetehnikat ja -varustust. Kaitseliit teeb tutvustava väljapaneku relvastusest ja varustusest. Pärnu Lahe Merepääste Selts näitab veekogust päästmise võimekust. Politsei- ja Piirivalveameti ametnikud ning abipolitseinikud annavad ülevaate vabatahtlike kaasamisest politseitöös.

Võimaluse korral külastab üritust Politsei- ja Piirivalveameti lennusalga helikopter (kell 11.00 -14.00). Esmaabivõtteid tutvustab Eesti Punane Rist. Naabrivalve tegevusest annab ülevaate Eesti Naabrivalve esindaja. Aide autokooli turva-simulatsioon, kus igaüks saab kogeda olekut pöörlevas autos.

Ürituse kava ja laskevõistluste juhendi leiate ka veebiaadressilt http://www.talijs.planet.ee/Teated.html

Info ja võistkondade registreerimine tel 529 6925 Rauno.