Selleks, et nädala pikkune muusikapidu korda läheks, tuleb päris paljudel inimestel hulk tööd teha. Kontserdikülastaja ei pruugi - ega tohigi - seda märgata. Tegelikult alustatakse plaanide tegemise ja projektide kirjutamisega kohe, kui eelmise festivali kokkuvõtted tehtud. Kui aasta ringi jagub tööd peakorraldajale ja kunstilisele juhile, siis kevadel alustab tööd juba kogu korraldustoimkond, see on kümmekond inimest; festivali ajal lisandub veel hulk abilisi: piletimüüjad, infopunkti töötajad, transpordimeeskond. Kui kõigi nende inimeste töö õnnestub, siis kontserdikülastaja seda ei märka, tema näeb esinejaid ja saab elamuse kaunist muusikast.

Eelmise viieteistkümne aasta jooksul on Suure-Jaanis muusikafestivali peakorraldajaks olnud kolm inimest: Tiiu Siim, Maret Aaboja ja Anneli Kundla. Festivali alguse juures olnud Tiiu Siim korraldas kuut esimest festivali, Maret Aaboja tegi seda tööd neli ja Anneli Kundla viis aastat. Kõigi nende naiste tööle annavad kokkuvõtva hinnangu festivali kunstilise juhi Andres Uibo sõnad, et Suure-Jaanis on olemas kontserdiorganisatsiooni võimekusega meeskond. Sel aastal juhib korraldustoimkonna tööd esimest korda Kätlin Kink.

Mida huvitavat kuulaja seekord muusikafestivalilt oodata võib?
Lõunatundides kohtuvad huvilistega Rein Rannap, Ivo Linna ja Neeme Järvi. Suure-Jaani rahval on erakordne võimalus: Neeme Järvi seisab seekord ka ERSO ees.

Suure-Jaani kirikus astuvad kuulajate ette Klaaspärlimäng Sinfonietta, Andres Uibo ning Kadri Voorand koos Jaak Sooääre, Mihkel Mälgandi ja Tanel Rubeniga. Õigeusu kirikus esinevad juba traditsiooniliselt külalised kaugemalt: Tihvini Uspenski mungakloostri koor Svetilen. Heliloojate Kappide majamuuseumis toimub festivali avamine ja Mart Saare majamuuseumis laulab Mati Palm.

Kontserdid toimuvad Lubjassaares, Energia talus ja esimest korda Lahmuse veskis, kus laulutsükli Ilus möldrineiu esitab Soome Rahvusooperi bariton Jaakko Kortekangas.

Olustvere lossis etendavad Domenico Cimarosa koomilisy ooperit Salaabielu EMTA ooperistuudio noored. Leivakojas astub koos muusikutega üles Ain Lutsepp.

Hüpassaares on soo-orkestrile lisaks ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatusel ning solistid Anna-Liisa Eller ja Heigo Rosin, keda teatakse Klassikatähed 2013 finaalist. Sõnaline osa Ain Lutsepp.

Suure-Jaani lauluväljakul astub reede õhtul kuulajate ette Tanel Padar and The Sun.

Jaaniõhtu kontserdi annavad Kõrsikud, jaanitule süütamise järel tantsitab aga rahvast ansambel Parvepoisid.

Sel aastal toimub festivalil raames kaks konkurssi: lauljate konkurss ja heliloomingu konkurss. Uuendustena on plaanis lastepäev ja perepäev.

Jõudu kevadisteks toimetusteks ja loodan, et mahutate oma suvealguse plaanidesse ka mõned muusikafestivali kontserdid.