Olen lõpetanud Puurmani Keskkooli 1963.aastal ja sellel aastal möödub meie klassil sellest 50 aastat. Me olime 6. lend. Mul on meeles nii esimene koolipäev, järgnevad kooliaastad täis sisukaid õpinguid ning samuti lõpuaktus, kust meid heade soovidega iseseisvasse ellu saadeti. Veel meenuvad head ja nõudlikud õpetajad, meie suurte pedagoogivõimetega klassijuhataja Valli Kook ning tublid klassikaaslased.

Klassijuhataja aitas meil lahendada teismelistena maailma tundmaõppimise käigus tekkinud keerukaid probleeme ja oli meile alati abiks. Meie suur klass on iga 5 aasta järel kokku saanud. Klassi kokkutulekutel on alati viibinud meie nooruslik klassijuhataja. Ta on vahel naljatoonis meenutanud meie koerustükke, mille tagajärjel tekkinud pahandustest ta pidi meid välja aitama. Kokkuvõttena on Valli alati öelnud, et kõik oleme tublid olnud. Enamuse meist on elu Puurmanist eemale viinud, kuid on ka neid kes on Puurmanile truuks jäänud. Näiteks Kai Kink, Elle Rohtla, Vello Jalakas, Rein Rähn ja Ants Kangur.

Paljudel meist on säilinud tihe side Puurmaniga. Peale 2aastast töötamist Puurmanis jätkasin mina õpinguid Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas. Õppides võisin veenduda, et olin saanud Puurmanist hea hariduse, mis võimaldas edukalt läbi teha suure konkurssi sisseastumiseksamitel ja hästi õppida ülikooli esimestel kursustel üldaineid.

Erinevate koolide väga erinev õpetamise tase paistis kõige rohkem silma saksa ja vene keelt õppides. Heade teadmiste eest neis ainetes olin tänulik saksa keele õpetajale Lea Ojassalule ja vene keele õpetajatele.

2. Millega praegu tegeled? Räägi oma perest.

Praegu olen pensionil, kuid ma olen end kursis hoidnud oma eriala probleemidega ja osalenud Eesti Juristide Liidu poolt korraldatud üritustel. Aeg-ajalt teen ka eriala tööd ja lahendan lühiajaliste lepingute alusel töötades mõned minu poole pöördunud isikute ja organisatsioonide õiguslikud probleemid.

Ma lõpetasin ülikooli 1969. aastal juristina ja minu 40aastane erialane tööelu on möödunud põhiliselt firmade majanduselus tekkinud õigusprobleeme lahendades.

Olen töötanud pikemat aega juristina ja juriidilise osakonna juhatajana TÕIK Baltikas (1973-1986) ja juriskonsuldina AS Linettes (1988-2009).

Mul ei ole suurt peret, kuid mul on hea elukaaslane. Noorusaastatel olid mul tihedad sidemed oma vanemate perega.

Enamuse puhkustest veetsin oma vanematekodus ja aitasin neid majapidamistöödes. Töine puhkus, elu ja töö looduses laadis mind alati hea energiaga järgnevaks tööaastaks ja aitas mul keerulisi tööprobleeme lahendades vaimul virgena püsida.

3. Kuidas võib olla Sinu tööst kasu oma koduvalla inimestele?

Minu tööst otsest kasu koduvalla rahvale eriti palju ei ole olnud. Peale keskooli lõpetamist töötasin ajutiselt Puurmani Raamatukogu juhatajana ja hiljem aasta tehases. Peale Tartu Ülikooli lõpetamist töötasin Jõgeva ATK-s piirkondliku juriskonsuldina ning teenindasin kaks aastat juriidiliselt ka tolleaegset Rahva Hääle kolhoosi.

Alates 1973. aastast olen elanud ja töötanud Tallinnas.

Mul on säilinud sidemed Puurmani vallaga. Olen veetnud tihti puhkusi ja vaba aega oma vanematekodus ja suhelnud Puurmani inimestega. Kui mõnikord on tuttavad inimesed pöördunud minu poole juriidilise nõu saamiseks, siis olen neil aidanud probleemi lahendada ja vajalikku nõu andnud.