Kultuuritöö alal tegutsemist alustas Arvi Pertman veel kooliajal, kui mängis Narva-Jõesuu tantsuorkestris akkordioni. Muusikust sai suurepärane kultuuriinstruktor, kes aitas puhkajatel vaba aega huvitavalt sisustada. Lisaks oli ta sanatooriumis üks nendest, kellel oli otsene side sanatooriumis esinevate lauljate, teatrite, kunstilise isetegevuse kollektiivide ja muude kultuuritöötajatega. Viis aastat töötas Arvi Pertman üleliidulises puhkekodus "Mereranna", kus tutvustas puhkajaid Eesti kultuuri ja traditsioonidega.

Koos kolleegidega teistest organisatsioonidest käis ta Moskvas meie maad tutvustamas kultuuriprogrammi "Teid tervitab Nõukogude Eesti" raames.

Eesti iseseisvumisest alates on Arvi Pertman olnud tihedalt seotud Narva-Jõesuu linna kultuurieluga, töötanud linna kultuurielu korraldades erinevates ametites kuni pensionini välja.

Alates Eestlaste seltsi "Kalju" loomisest 1992.a on Arvi Pertman olnud seltsi aktiivne liige, juhatanud seltsi naisansamblit ja tantsutruppi. Praegugi võib teda mitmetel üritustel kohata korraldaja või heliseadja rollis.

Sõbrad ja kolleegid hindavad kõrgelt Arvi Pertmani kui inimest, kelle saatus on tihedalt seotud Narva-Jõesuu ja selle kultuurieluga lapsepõlvest kuni käesoleva ajani välja. Tema läbi elu kestnud töö kodulinna kultuuripõllul on andnud sellele vaieldamatult palju juurde, lisanud rõõmu ja rahvalikkust.

Irina Ponarovskaja

Irina Ponarovskaja on populaarne vene estraadilaulja ja kinonäitleja.

Ta on sündinud Leningradis muusikute perekonnas, kuid mitte kellelegi meie linna elanikest ei ole saladuseks, et suure osa ajast veedab Irina Ponarovskaja Narva- Jõesuus, puhates siin igal suvel. Viimasel ajal elab ta koos oma perega peaaegu alaliselt siin ning võtab aktiivselt osa linna kultuurielust.

Irina Ponarovskaja alustas klaveriõpinguid kuue aastaselt. Lõpetas konservatooriumi juures muusikakooli, kus õppis harfi ja klaveri erialadel. 15-ndast eluaastast tegeles laulmisega tuntud pedagoogi Lina Arhangelski õpilasena.

Leningradi konservatooriumi üliõpilasena töötas ta 80-nendatel tuntud ansambli "Pojuštšie gitarõ" solistina, laulis naispeaosa nõukogude esimeses rokk-ooperis "Orpheus ja Euredika". Kolinud üle Moskvasse, oli Irina Ponarovskaja kaks aastat Oleg Lundstömi jazzorkestri solist. Osales 80-nendatel aktiivselt raadio- ja televisiooni muusikasaadetes.

Irina Ponarovskaja on andnud välja 7 plaati ja osalenud 8 filmis. Peale muusikalise tegevuse on Irina Ponarovskaja viimasel ajal tegelenud aktiivselt heategevusega.

Teda teatakse ja armastatakse. Juba neli aastat järelpanu on Irina Ponarovskaja korraldanud Narva- Jõesuus peamiselt suvitajatele suunatud heategevusõhtuid, mis toimuvad Linnapäevade raames ja kus kogutud raha on suunatud Narva-Jõesuu kultuuripärandi taastamisele.

Linnajuhid märgivad ära Irina Ponarovskaja aktiivse valmisoleku koostööd teha, toetada meie linna kultuurielu ja selle imidžit. Irina Ponarovskaja nimi on tihedalt seotud Narva-Jõesuu ja Ida-Virumaaga.

Ta võtab meeleldi vastu kutseid esineda erikülalise või korraldajana linna kultuuriüritustel, teeb seda täiesti tasuta ja kogu hingest. Tuntud lauljanna sõbrad ja tuttavad väidavad, et Irina on alati erilise lugupidamisega suhtunud Eesti kultuuri ja traditsioonidesse ja muidugi inimestesse!