Kõik osalenud lapsed said hulgaliselt uusi teadmisi, temaatilise värviraamatu ja pliiatsikarbi selle vahva töö tegemiseks. Igale rühmale kinkis Prügihunt palli.

„Lapsed olid õhinal valmis oma uusi teadmisi vanematega jagama," toob õppealajuhataja välja Prügihundi laiema hariva aspekti: ega kana siis munast kehvem taha olla.

Koolis jagas Prügihunt teadmisi kahel päeval kõikidele esimestele klassidele.

Prügihunt on Tallinna Keskkonnaameti õpetlik ja lõbus keskkonnasõbralikku tarbimist ning jäätmete sorteerimist tutvustav programm, mis alustas aastal 2001 ja mis õpetab lastele prügi sorteerimist, selgitab, millised tooted on keskkonnasõbralikud ja millised mitte. Ärgitab lapsi välja mõtlema uusi toredaid kasutusviise vanadele asjadele ja räägib sellest, kui palju asju inimesel üldse vaja oleks.

Populaarsest Prügihundi kampaaniast, mida rahastab KIK, saab igal aastal osa tuhandeid lapsi, sellel on oluline roll laste keskkonnateadlikkuse tõstmisel: õpetab prügi sorteerima, keskkonda säästma ja ümbruskonnast hoolima.

Ja tõsi see on, et mida nooremalt selgitustööga alustada, seda suurem on võimalus maailmavaadet keskkonnasõbralikuks kujundada.

Prügihunt käis Sauel lapsi harimas tänu Saue Linnavalitsuse ja Tallinna Keskkonnaameti koostööle.