Kuigi vallalehes on korduvalt avaldatud pakendite sorteerimise juhendeid, on leitud ikka ja jälle kollastest segapakendikonteineritest asju, mis sinna ei kuulu - näiteks metallpott, plasttool, kraanikauss, aknaklaas, olmejäätmed jne. Valed esemed pakendikonteineris tähendavad konteineri sisu lisasorteerimist ja juhtuda võib ka see, et kogu konteineri sisu muutub kõlbmatuks (kui see on näiteks teravaid aknaklaasi kilde täis). Pakendikonteinerid on mõeldud ainult puhaste ja kuivade PAKENDITE jaoks, segapakendikonteiner nii klaas-, metall- kui ka plastpakenditele.

Meeldetuletuseks võib pakendite sorteerimisjuhendit vaadata näiteks Ragn Sells-i kodulehelt http://www.ragnsells.ee/sorteerimine

Olmejäätmed

Kuna Vigala vallas on elanike arv alla 1500, ei pea olema valla poolt korraldatud jäätmevedu. Vald ei ole jäätmevedu ise korraldanud, et elanike jaoks oleks jäätmevedu mugavam ja paindlikum. Samas kehtib endiselt igale jäätmevaldajale kohustus saata jäätmed prügilasse ja omada selleks lepingut.

See puudutab ka suvilaomanikke. Kuludokumente, mis tõendavad jäätmete nõuetekohast ladustamist, tuleb säilitada.

Omavalitsusel on õigus inimest, kes ei oma jäätmelepingut, trahvida. Kuigi mõned elanikud räägivad tänaseni (muinas)juttu, et neil jäätmeid ei teki, pole see seadust täites siiski võimalik.

Külakeskustes paiknevate konteinerite puhul on juba aastaid näha, et jäätmeid tekib elutegevuse käigus igal inimesel. Olmejäätmeid ei ole lubatud põletada ega matta ega sokutada võõrastesse konteineritesse.

Alates juunikuust hakkab vallavalitsus kontrollima prügiveolepingute olemasolu.

Lepingute (mis pole täna veel meile teada) andmed kantakse valla andmebaasi. Seetõttu otsige välja oma prügiveolepingud ja kui lepingu alusel pole vedu regulaarne, siis ka kuludokumendid maksete osas (vajadusel on Teil võimalik teha väljavõte oma internetipangas).

Nende klientide kohta, kellega arveldamine toimub läbi vallavalitsuse, on meil endal andmed olemas. Kui olukord ei parane, kaalutakse korraldatud veo kehtestamist. Lubatud on ühiskonteinerid, võimalik on näiteks naabrimehega kokku leppida, et konteiner tellitakse kahepeale.

Sellisel juhul sõlmib üks naabritest lepingu vedajaga ning lepingu sõlmija esitab vallavalitsusele lisaks kirjaliku kinnituse selle kohta, kes veel naabritest tema konteinerit kasutavad.

Leping on vajalik jäätmevaldajate registri jaoks. Ühiskonteineri puhul on nõutav äravedu kord kuus ka väljaspool keskuseid, kus muidu võib vedu toimuda ka iga 12 nädala (kord kolme kuu jooksul) järel. Kivi-Vigala ja Vana- Vigala keskustes toimub vedu igal juhul vähemalt 1 kord kuus.

Vigala valla territooriumilt veab jäätmeid Ragn Sells, kuid Te võite omada lepingut ka mõne muu vedajaga, kui ta teenust valla territooriumil pakub. Ühendust Ragn Sells-iga võtke kindlasti läbi Pärnu esinduse parnu@ragnsells. ee. Kui Ragn Sells mingil põhjusel väidab, et nad ei teeninda Vigalat (mida on varem juhtunud), siis on see väide vale ja tuleb lihtsalt uuesti teatada, et tegemist on vabaturupiirkonnaga ja et Ragn Sells tegutseb Vigala valla territooriumil. Probleemide korral võite pöörduda abi saamiseks vallavalitsusse. Edukat lepingute sõlmimist!

Ohtlikud jäätmed

Ohtlikke jäätmeid, elektroonikat jms saavad elanikud üle Eesti tasuta ära anda jäätmejaamadesse. Piisava hulga huviliste olemasolul on ka käesoleval aastal juunis plaanis korraldada vallas kohapeal ohtlike ja/või elektroonikajäätmete (suured ja väiksed kodumasinad) kogumisring. Huvi korral palun anda teada kas ain@vigala. ee või telefonil 4894774 - Teie nimi ja mobiiltelefon; aadress (küla, talu); ohtlike või elektroonikajäätmete äraantavad ligikaudsed kogused ja nimetused, näiteks mõned akud, elektripliit, vanad värvid ca 10 liitrit jne). NB! Eterniit on küll ohtlik jääde, kuid tegemist on ehitusjäätmega, mida tasuta ära ei veeta.