Huvi kehakultuuri ja spordi vastu on olemas juba sellest ajast, kui elasin Tallinnas praeguse Olümpia hotelli alal tühermaa ja õunaaia lähistel, kus sai poistekambaga kõvasti jalgpalli ja muudki mängitud. Kõige esimene spordiala, millega tegelesin, oli tennis. Tennisetreeneriks oli tuntud Evald Kree. Seda sai mängitud võib-olla ainult pool aastat, järgmiseks tegelesin pikemat aega maadlusega. Noores eas ei taha aga millegi peale pidama jääda, tulevad uued ahvatlused. See, milline ala populaarne oli, sõltus sellest, kes parasjagu kehalise kasvatuse õpetaja oli. Ise õppisin kuni keskkooli lõpuni Tallinna 2. Keskkoolis, mis praegu kannab Reaalkooli nime. Praegu tegelen enamasti võrkpalli mängimisega, mõni aasta tagasi sai ka veel korvpalli mängitud, kuid vanusega peab samuti arvestama.

Kuidas sattusid tegelema Haaslava valla spordieluga?

Ülikooli tulin Tartusse. Olen lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna. Sattusin siia valda elama ja hakkasin inimestega läbi käima ning paratamatult läksid asjad nö. omi teid pidi. Mu naise isal oli Haaslava vallas suvila. Hakkasime siin abikaasaga suviti käima. Ehitasime suvila ümber ja jäimegi aastaringselt siia. Linnakorteris ei ole hea elada võrreldes sellega, mis on siin. Algul tegutsesin Haaslaval niisama ühiskondlikus korras, aitasin sündmusi korraldada. Pärast 2006. aasta spordihoone avamist valiti mind spordihoone juhatajaks.

Milliseid ameteid oled veel pidanud?

Enne spordihoones töötamist tegin aga igasugust tööd: olin raamatupidaja, kleepsutegija, laudalupjaja, vahepeal isegi töötu. Käisin ka raamatupidamise kursustel ning olin raamatupidaja oma raamatupidamisega tegelevas perefirmas. Mitmed aastad töötasin pärast ülikooli lõpetamist spordiühingu „Jõud" Tartu rajooni nõukogus.

Mis seisus on Haaslava spordielu praegusel hetkel?

Hoobilt ei muuda spordielus midagi. Asi edeneb pikkamööda. Kui mõelda, mis selle seitsme tööaasta jooksul muutunud on, siis on päris palju paremaks muutunud. Näiteks vaadates kas või seda, palju on sportimiskohti vallas juurde tulnud. Eks ma olen selle eest siin „sõdinud" ka. Sportimisvõimalusi on, ehkki varasemal ajal külastati rahvaspordiüritusi, tuldi meelsamini võistlema, kuid on arusaadav, et tänapäeval on muid võimalusi rohkelt, kuidas oma aega sisustada. Leian, et suund on sinna, et soovitakse võistelda kohe kõrgema kategooria võistlustel, mitte enam kohalikul tasandil. Kui spordihoone avati, andis see sportimisele impulsi ja siis oli tegijaid eriti palju. Aktiivsus käib aga lainetena. Ootame uut lainet.

Mida saaks vallarahvas ise spordielus ära teha?

Inimesed peaks vaatama, et platsid oleks korras, et poleks lagastamist ja lõhkumist. Puhas plats kutsub ise juba trenni tegema. Kampaania korras keegi sporti tegema ei hakka, tahe peab tulema enda seest. Sportimine on seotud ka harjumusega maast madalast seda teha. Spordis on väga oluline emotsioon, mida ta pakub.

Oled juhatuse liige ka Kurepalu külaseltsis „Priius". Kuidas külaseltsil läheb?

Inimesed ikka käivad koos ja üht-teist tehakse. Ruumid on kasutuses ja välja on kujunenud traditsioonilised üritused. Näiteks käib koos meesteklubi ja toimuvad laadad ning suveüritused. Liikmeid on seltsis 17. Loodan, et suuremat hoogu hakkavad sisse saama ka külade mängud.

Millega tegeled vabal ajal?

Vabal ajal loen meelsasti raamatuid, telekast vaatan tipptasemel sporti, teen aias tööd. Varem olin ka tohutu teatrifänn. Lisaks kuulan muusikat, vaatan filme. Huvi pakuvad ka kohalikud üritused nagu näiteks meestelaulupäev. Kujutava kunsti huvi on samuti suur. Oman ka arvestatavat raamatute kogu kunstist. Lisaks pean lugu ka heast huumorist.

Tulemas on 31. Vooremäe mängud. Mis on mängude pika eluea saladus.

Olen alates selle traditsiooni algusest nende juures olnud. Need on mõnes mõttes intiimsed perekondlikud mängud. Kõik tunnevad kõiki. Osalejate ring on väike: neli valda, enne olid majandid. Esimesed Vooremäe mängud kandsid hoopis Oru mängude nime. 1990-ndate alguses olid mängud välja suremise äärel, pärast seda võttis taas jalad alla ja püsib siiani.

Mida suvel Haaslava vallas spordi osas teha saab?

Spordihoone on küll suvel kinni, kuid avatud on tenniseväljak ja õues olevad platsid. Kõik on oodatud. Vallarahvale soovitan, et olge aktiivsed, ükskõik mis alal. Kõik ei pea sporti tegema, tehke seda, mida te teete.