Leiab üles ka. Vares Villemi näitemäng annab esimesed arusaamised elu ja maailma relatiivsusest ja eksistentsiaalsetest küsimustest keerulisi sõnu kasutamata. Kirjutasime lastega raamatu põhjal üheskoos näidendi. Iga laps sai valida, missugust looma ta mängida tahab. Seejärel moodustasime loomapered: varesed, hiired, jänesed, oravad, karud ja seejärel arutasid loomalapsed, mida nad vastavad varesepojale, kui see esitab neile küsimuse - kus on maailma äär?

Nii üheskoos arutledes see näidend sündiski. Minul jäi üle see kõik kirja panna. Etendus annab edasi elu põhiväärtusi: vanemate austamist ja austust kogu loodu suhtes. Lavakujunduse tegime samuti ise - klopsisime kokku materjalid, värvisime üle ja nii sai lavakujunduski suurepärane. Kavalehed joonistasid ja kujundasid samuti lapsed. Nautisime kogu protsessi täiega.

Põlvamaa algklasside teatrifestivalil saime peapreemia ja õiguse esindada Põlvamaad vabariigi festivalil. Tänu Põlvamaa Omavalitsuste Liidule saime ära käia Abjas, kus see tähtis teatripidu toimus. Esindatud olid kõik maakonnad ja enamgi veel, sest kokku oli näitemänge, mida hinnata tuli, 18. Meie olime esindatud kõige rohkearvulisema, sest laval käis kokku 28 kodukandi last.

Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatuse esimees Kristiina Oomer tunnistas, et peab meie etendust varesepoeg Villemist parimaks, mida ta näinud on.

See oli tunnustus kogu meie grupile, sest kirjutasime selle ju ise kokku. Laureaaditiitlit me küll ei saanud aga varesepoeg Villemi rolli eest sai näitlejapreemia Erik Plakso. Erik oli vahva, sest tema oli ainuke, kelle roll nõudis kogu etenduse vältel lavalolemist.

Pärast koorumist kuulas Villem ära vareseisa tervituskõne. Seejärel nautis täiega vareseema hoolitsust ja hella kõnet ning pärast vanemate äralendu asus otsima vastuseid oma küsimustele. Kõik väikesed näitlejad olid väga tublid ja nad andsid endast parima. Viiulil saatis etendust väga oskuslikult ja minimalistlikult Osvaldi ema Teele Nigola, keda žürii kiitis põneva saatemuusika eest.

Lavakujunduse aitasid paigale seada, kostüümid lastele selga ja kogu pika päeva toeks olla võrratult tublid lastevanemad Kersti Oimar, Teele Nigola, Liisi ja Ülo Plakso. Suur tänu kõigile

Kooliteatrite festivalil osalesid: Iris Torim, Marten Hinn, Mirjam Kolpakov, Piibe Pree, Krete Jaagund, Johanna Kadak, Laura- Lisett Paidre, Anete Pavlov, Maris Pikk, Renata Sirp, Martti Virnas, Eneliis Killõ, Chris Vares, Karoliina Kannik, Julia Runina, Karmel Juhkason, Janeri Kleen, Jürgen Koosapoeg, Andra Madisson, Eva- Lotta Oimar, Emily Vinne, Anette Arrak, Janette Arrak, Kelly Luts ja Erik Plakso, Osvald Nigola ning Maara Parhomenko.

Näiteringi õpetaja ja lavastaja Anar Anijalg