„Ringsõidu eesmärke oli mitu ja isiklikud kogemused on alati paremad, kui paberilt aruannet lugeda," ütles Kaver. Sõidul saatsid teda ASi Sebe Võru osakonna juhataja Aare Kaur, abilinnapea Tarmo Piirmann ja arendusspetsialist Marje Randver.

 „Aprillist on Võru eakatel kodanikel võimalik sõita linna läbivatel bussiliinidel (nr 1, 11, 14 ja 16) tasuta ja nüüd on paras hetk teha esimene kokkuvõte," rääkis Kaver. Tasuta sõitu võimaldavaid kiipkaarte on linnavalitsus praeguseks väljastanud ligemale 1300 ja avaldusi laekub iga päev. „Statistika näitab, et Võru eakad hindavad võimalust tasuta ühistransporti kasutada kõrgelt," tõdes Kaver. „Kahtlemata on mul selle üle hea meel, kui meie inimeste elukvaliteet paraneb."

Kaveri sõnul on linnavalitsuse poole pöördunud tasuta bussisõidu sooviga inimesi ka väljastpoolt Võru linna, mis näitab, et huvi tasuta ühistranspordi vastu on laialdane.

Veel võimaldas läinud nädalal tehtud ringkäik hinnata, kuidas saab Võrut teenindav ühistransport hakkama ajal, kui linnas toimub ulatuslik tee-ehitus.

 „Eks tee-ehitus tekitab ikka ebamugavusi, kuid millalgi tuleb remonti ju teha ja siledamate sõiduteede üle tunnevad rõõmu nii reisijad kui bussijuhid," ütles Aare Kaur. Tema kinnitusel toimib ühistransport Võrus suuremate probleemideta ning koostöö omavalitsusega on väga hea.

 „Üllatusin heas mõttes isegi, et buss on sellisel kellaajal (10-11 vahel) terve ringi vältel reisijaid täis," lausus Kaur. Peale- ja mahaminejaid jätkus peaaegu igasse peatusse. Traditsiooniliselt on tipptunnid hommikul enne tööpäeva algust ja õhtul pärast tööpäeva lõppu.

Kaveri kinnitusel jätkab linnavalitsus ühistransporti panustamist. „Tegemist on paljudele Võru inimestele eluliselt vajaliku valdkonnaga ja soovime inimeste teenimisel anda endast parima," ütles linnapea.