Marge ja Marie Elisabeth, kes samuti lõpetasid 8. klassi, rääkisid, et ka nemad soovisid teha malevatööd pansionaadis. Marge, kes on kolmandat suve õpilasmalevas, käis samas ka möödunud aastal tööl ja talle hakkas meeldima. Marie Elisabethil on tänavu esimene malevakogemus, temagi oli oma valikuga rahul.

Tüdrukud rääkisid, et huvitav on kuulata pansionaadi elanikke. "Nad jutustavad väga huvitavalt oma lapsepõlvest ja elust," sõnasid tüdrukud. Kokku kestab neil malevasuvi kolm nädalat. Nende tunnitasu on 1,90 eurot ning kokku saavad nad töötasuks 106, 40 eurot, teadsid tüdrukud.

Pansionaadi õde-perenaine Tiina Anderson rääkis, et õpilasmalev käib pansionaadis juba aastaid suviti tööl. "Küllap nad näevad siin sellist elu, mida kodus ei näe," arvas Anderson, "aga enne maleva lõppu pole keegi ära läinud. Pigem on need, kes ühel suvel siin olnud, soovinud järgmisel aastal tagasi tulla."

Malevlased aitavad köögis kokal toitu ette valmistada, korrastavad riiuleid, hooldavad lillepeenraid, pesevad aknaid, mis ei ole kõrgel ega lastele ohtlikud. Poisid niidavad muru.

Vanuritega koos käiakse väljas jalutamas. "Tüdrukud on tublid, vanakesed ütlevad, et nad on armsad," rääkis Tiina Anderson.

Mereranna teel tegutses samal ajal kuueliikmeline heakorrarühm, kellel grupijuhiks MTÜ Headest vabatahtlik Mereli Noormägi. Mereli rääkis, et ta on varem olnud välismaal laagrites grupijuht ning sel suvel otsustas siin sama tööd teha. "Natuke tuleb juhendada, et töö käiks," sõnas Mereli.

Heakorrarühma kaks poissi ja neli tüdrukut said ülesandeks puhastada äärekivid murust.

"Töö on lõbus ja vahepeal raske ka," arvasid tüdrukud. Enne seda pesid nad valla noorte- ja huvikeskuses aknaid. Mereranna teel jätkub tööd mitmeks päevaks, arvas grupijuht Mereli.
_____________________________________________________________________________

Viimsi Õpilasmalev alustas

10. juunil alustasid 32 noort tööd viies Viimsi Õpilasmaleva rühmas ning vallas võib nüüd kohata roheliste malevasärkidega noori.

Esimene vahetus kestab 28. juunini. Viimsi Õpilasmaleva peamised tegevused on sel aastal heakorratööd rannas, parkides, teede ääres, muuseumis ja teistel aladel, lisaks töötavad noored Viimsi Lasteaedades, Rannapere Pansionaadis ja Rannarahva Muuseumis.

Sellel suvel teevad malevlased tööd neli tundi päevas ning pärastlõunad on vabad, ühiseid vaba aja tegevusi sel aastal tööpäeviti maleva raames ei korraldata. Küll aga toimub augustis malevlastele ühine väljasõit Prangli saarele, kus korraldatakse laager. Prangli laagri korraldavad MTÜ Viimsi Huvikeskuse Noortekeskuse noorsootöötajad.

Sel aastal töötab kokku 65 noort vanuses 13-17 Viimsi Õpilasmaleva kahes vahetuses (10.-28. juuni ja 8.-26. juuli). Esimest korda toimus malevasse registreerimine elektroonselt ning kõik õigeaegselt registreerunud said sel aastal malevasse ka koha.

Osalemine Viimsi Õpilasmalevas on aastaid olnud populaarne ning paljud noored soovivad teha suvel tööd, saada esimene töökogemus, teenida taskuraha ja tegutseda koos eakaaslastega. Järgmisel aastal loodame lisaks tööle pakkuda noortele taas ka ühiseid vaba aja veetmise võimalusi maleva ajal.

Ilusat malevasuve kõikidele Viimsi Õpilasmalevas osalejatele!

Kadi Bruus

noorsoo- ja haridustöö koordinaator, kadi@viimsivv.ee

Anne Talvari

heakorraspetsialist, talvari@viimsivv.ee