Viimsi RMK Looduskeskuse juurest saatis ratturid avakõnega teele vallavanem Haldo Oravas. Selle aasta marsruut erines eelnevatest selle poolest, et liikusime rohkem metsateedel. Läbi Haabneeme ja Viimsi aleviku suundusime Pärnamäe külla, et leida üles Soosepa raba, kus ootas marsruudi giid, Viimsi Kooli bioloogiaõpetaja Ivi Rammul.

Rabaga tutvus tehtud, liikusime edasi Mäealuse maastikukaitsealale. Teel kohtasime nii lehmi kui hobuseid. Jõudes Mäealuse maastikukaitsealale, suundusime edasi juba päris põlismetsa. Keset maastikukaitseala rääkisime metsast ja elust, mida mets varjab. Edasi liikusime mööda Tädu loodusõppe rada.

Tammneeme ranna-alal tutvusime ranna- ja mereeluga. Kuna pikk tee oli juba seljataga, siis tegime lõunapausi ning sõime rannas kosutavat suppi. Giid tegi juttu Läänemerest ja meid tervitas Tammneeme külavanem Raivo Kaare.

Pärast kehakinnitamist liikusime edasi läbi Leppneeme küla Kelvingi poole, kus meid võttis vastu külavanem Ants- Hembo Lindemann.

Pärast puhkepausi asusime metsasihte mööda teele Pringi küla poole. Lõpp-punkt oli sel aastal Rannarahva Muuseum, kus pererahvas meid juba ootas ning meeldivalt vastu võttis.

Kõiki osalejad tänas lõpus vallavanem Haldo Oravas.

Erilist tähelepanu väärisid 1aastane Timo, 4aastane Sass ja 78aastane Jüri, igaüks neist läbis kogu retke omal moel.

Selle aasta rattaretke muutsid meeldivaks Viimsi Kooli bioloogiaõpetaja ja rattaretke giid Ivi Rammul, rajameistrid Hjalmar Konno ja Marko Soone spordiklubist CFC koos klubikaaslastega, MLA Viimsi Lasteaiad juhataja Margery Lilienthal, Laanelinnu lasteaiast Tiina oma abilistega, USS Security turvameeskond, Hawaii Express, Tammneeme külavanem Raivo Kaare, Kelvingi külavanem Ants-Hembo Lindemann, fotograafid Aime ja Priit Estna, RMK Looduskeskuse ja Rannarahva Muuseumi pere. Ja loomulikult kõik 200 ja enamgi rattaretkel osalenud tublit viimsilast! Tänud teile toreda ürituse eest!