2012. aasta detsembri alguses toimunud Eesti Autospordiliidu Rahvaspordi hooaja lõpetamisel hinnati MTÜ S.M.A. Racing poolt korraldatud Otepää Rahvasprinti väga kõrgelt ning see valiti kõige paremini korraldatud rahvasprindi etapiks 2012. aastal.

27. juulil 2013 leiab aset Otepää Rahvasprint, mis on EAL rahvasprindi karikavõistluste üks etapp. Võistluse nimisponsor on Oti pubi.

Rahvasprint on kiirusvõistlus, mis viiakse läbi ralli lisakatsetele sarnastel, üldiseks liikluseks suletud teedel. Otepää Rahvasprint 2013 võistlusrada asub Palupera valla teedel ja autode hooldusala on Otepää keskväljakul. Võistlusrada on täies ulatuses kruusakattega, pikkuseks 3,4 km.

OTEPÄÄ RAHVASPRINT on kutsutud ellu, sest Kagu-Eestis harrastajatele mõeldud autospordiüritusi on vähe ning Otepää piirkonna atraktiivsed teed pakuvad sõiduelamust igale rallimehele. EAL karikavõistluse Otepää etappi korraldatakse teist aastat järjest ning sellega panevad korraldajad aluse EAL karikavõistluse muutumiseks traditsiooniliseks võistluseks Otepääl, kus osalemine on prestiižne ja ning pealtvaatajatele huvitav.

Liiklusskeem Otepää valla kodulehel: otepaa.ee.