Gümnaasiumi tegid huvitavaks just need inimesed, kes seal käisid. Olgu siis erinevad kooliüritused, klassireisid või lihtsalt õppetöö, olid need alati toredad ja põnevad hetked sõbralike ja üksteisega väga hästi läbi saavate klassikaaslaste tõttu.

HANNA MÄRTHA ARUSAAR
TÜG-i abiturient

Võtan aasta vabaks ja lähen USA-sse tööle. Selle kõrvalt olen kohustatud käima ka kolledžis, kus saan ise valida meelepärase eriala. Hiljem jätkan õpinguid mõnes Eesti kunstikoolis, eeldatavalt fotograafia erialal ning Tallinnas. Kuna kooli valik ei ole veel kindel, ei välista ka võimalust õppida mõnes USA ülikoolis.

Eestis saab fotograafiat õppida vaid kolmes koolis: Eesti Kunstiakadeemias, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Tallinna Polütehnikumis. Konkurents on igal aastal väga tihe ning osakonda sissesaamiseks tuleb kõvasti pingutada. Selleks, et kõik see töö ja vaev lõpuks õigustatud saaks, otsustasin minna välismaale tööle, et võtta aega iseenda ja oma tuleviku jaoks.

JOHANNA LIIS UDUMETS
TÜG-i 9. klassi õpilane

Jätkan õppimist gümnaasiumis. Seda Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis (GAG). Tahan tulevikus õppima minna Rootsi, kuna sündisin ja kasvasin seal. GAGis on võimalik õppida rootsi keelt.