2012.a. toimuski esimene tantsupidu Viimsi Vabaõhumuuseumis. Peost võttis osa 350 last kahekümnest lasteaiast. Pidu läks korda ja otsustati korraladada ka järgmine. See toimus 9.juunil 2013 Rakvere Vallimäel.

Sellest peost võtsid osa ka Kunda lasteaia Kiisude rühma lapsed. Mai alguses käisime Rakvere Triinu lasteaias ülevaatusel, kus Märt Agu ja Kaia Pihlak meie oma seatud ja esitatud tantsu üle vaatasid ning omapoolseid mõtteid meiega jagasid. Üheskoos õppisime ka Märt Agu juhendamisel ühistantsu, mis oli mitmest lastelaulust kokku pandud.

Selle aasta peo teema oli MEIE PÄEV. Esinemisnumbrid olid üles ehitatud vastavalt lapse päevale lasteaias: päev algab lasteaeda tulekuga, süüakse putru, mängitakse, ning väga tähtis on lapse päevane uni. Peo hommik algas tantsuproovidega. Kohapeal leidsime endale muruplatsil mõnusa pesapaiga.

Avatud olid joonistamis-, riietumis- ja puhketelk, kus oli võimalus natuke puhata ja mänguasjadega mängida.

Proovide vaheajal liikusime ringi Rakvere Linnuses, kus pakuti meile ka pirukat puljongiga. Päeval jagati lastele jäätist, toidupakke ning mälestuseks sai iga laps tantsupeo logoga rinnamärgi.

Peo juhtideks olid Märt Agu ja Kaia Pihlak, kes olid kostümeeritud kassiks ja koeraks. Nimede saamiseks korraldati konkurss ja võitjaks osutusid nimed Sõle-Sille ja Viisu-Ville.

Kell 15.00 algas Rakvere Promenaadilt Rongkäik Vallimäele, kus pidu toimus. Siit saigi teine eelkooliealiste laste tantsupidu alguse.

Tantsupeost võttis osa rohkem kui viiskümmend lasteaeda üle kogu Eesti, kohale oli tuldud Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Pärnust ja teistest linnadest. Lapsi osales kokku üle tuhande, kõik koolieelikud - 3-7 aastased.

Kunda lasteaia lapsed esitasid õpetajate Katri ja Elle seatud tantsu lastelaulule „Käin juba lasteaias". Paljude lasteaedade vahel oli muusika ära jagatud ja tantsiti mitme rühmaga platsil koos. Meie lasteaia lastel oli au esitada oma tanst platsil üksinda.

Eriti tore ja emotsionaalne oli lõputants, milles osalesid kõik rühmad. Näha korraga nii palju säravte silmadega lapsi, võttis ka täiskasvanul silmad veekalkvele.

Järgmisel aastal on korraldusmeeskonna unistuseks, et kolmas üle-eestiline tantsupidu toimuks sarnaselt Eesti üldtantsupeo ja koolinoorte tantsupeoga juba riiklikul tasandil korraldatuna.

Lapsed olid väga tublid, pidasid ilusal päiksepaistelisel päeval kenasti vastu. Nad olid küll väsinud, kuid samas õnnelikud. Täname vanemaid, kes meid oma kohalolekuga aitasid, kes aitasid korrastada rahvariideid, kaunistasid pärgasid. Suured tänusõnad Kunda Nordic Tsemendile, kes toetas meie osalemist transpordi sponsoreerimisega.
Tantsupidu oli väga meeldejääv ja emotsiooniderikas.