Matkalised kuulevad fakte Struve tegemiste kohta ning uutest arengutest Põhja-Jäämerelt kuni Izmailini kulgeva Struve meridiaanikaare tähistamisel erinevates riikides.

Pererahvas on valmisis matkajaile tutvustama tuuliku restaureerimistööde käiku ja rääkima sinna plaanitavast Struve-Tenneri muuseumist.

Kaks esimest matka on käidud mööda teed Simunast Võiverre. Vahest õnnestub tänavu matka korraldajail tähistada ka baasjoone punkte ja võimaldada matkajail jälgida baasjoone kulgemise teekonda täpsemalt. See muudaks matka huvitavamaks ja põnevamaks ning rikastaks ka teadmisi.

Matk teeb peatuse Simuna kiriku juures, sest oli ka Struve mõõdistamisaegadel kirikuga seotud. Soovijail on võimalus heita kirikutornist pilk ümbruskonnale.

Struve kaare matkatraditsioon sai alguse 2010. aasta sügisel Võivere otspunkti asukohas rohke osalejaskonnaga toimunud tööpäeva käigus, kui Eesti Geodeetide Ühingult tuli ettepanek kujundada mõne igal aastal toimuva ja mõlemaid otspunkte hõlmava ürituse traditsioon, kuhu kaasataks ka laiemat üldsust. See annaks põhjust UNESCO kultuuripärandisse kuuluvaid objekte sagedamini laiemalt tutvustada ning Struve tegevusest ja selle olulisusest tihedamalt juttu teha.

Kõik huvilised on oodatud matkale osalema!