Praegu huvitavad Mariannat elektrooniliste vahendite kasutusvõimalused improvisatsioonis. 

Oma teosega olevat ta hinnatavasse kategooriasse kenasti küll sobinud, kuid uusmuusika on mitmekülgne, eripalgeline ning ei pruugi igaühele meeldida. "Ju siis jäi millegi poolest silma," oli noor helilooja tulemusega igati
rahul.

Marianna Liik on öelnud, et tahab kirjutada palju head muusikat, luua suurteoseid, pakkuda publikule elamust, mis neid kuidagi mõjutaks.

Marianna isa, Kärdla muusikakooli flöödiõpetaja Siim Liik mäletab, et selgitas tütrele kompositsiooni aluseid juba siis, kui Marianna valmistus õpinguteks muusika- ja teatriakadeemias. Praeguseks on aga aeg nii palju edasi läinud, et tütar saaks isale heliloomingu alal nõu anda.

Marianna on kindel, et kui varem oli tal isaga õpetaja ja õpilase suhe, siis praegu on neil pigem kahe helilooja suhe.

Noorte kategoorias pälvis võidu Islandi helilooja Ulfur Hanssoni muusikapala "So very strange". Põhikategooria võitis tänavu Poola helilooja Agata Zubel teosega "Not I", mida ta ise ka vokalistina interpreteeris. Põhikategooria esikümnes olid veel Taani, Austria, Saksamaa, Taiwani, Itaalia ja Soome heliloojate tööd.

Rahvusvaheline heliloojate rostrum on maailma üks olulisemaid nüüdismuusika foorumeid. Rostrumi eesmärk on uue komponeeritud muusika tutvustamine ja levitamine rahvusraadiote vahendusel üle maailma. Parimaid teoseid tutvustab oma kuulajatele järgneva hooaja jooksul üle kolmekümne raadiojaama mitmel mandril. Tänavu toimub rostrum juba
58. korda.

Eesti osaleb rostrumil alates 1994. aastast, eesti muusikat on konkursil tihti saatnud edu. Noorte heliloojate kategooria on võitnud Mari Vihmand (1996), Jüri Reinvere (2000) ja Ülo Krigul (2007) ning põhikategoorias on pärjatud võiduteoseks 2004. aastal Helena Tulve orkestriteos "Sula".