Kokkuvõttes saime jooksukrossis, poiste jalgpallis ja juhtkonna võistluses võidud ning disc-golfis teise koha. Väga hästi esinesid ka ülejäänud aladel võistelnud ja nii saime väiksemate valdade arvestuses 258,6 punktiga kindla võidu, kusjuures suurte valdade kogu esikolmik jäi vaid paari punkti kaugusele.

Tänan kõiki, kes käisid neil võistlustel valda esindamas!

18. juunil võttis Tahkuranna Vallavalitsus vastu korralduse teedeehituse ja mustkatete rajamisel parimate pakkumuste kinnitamiseks.
Kaks nädalat varem toimunud pakkumuste avamisele esitati kokku neli pakkumust. Kõikide objektide peale kokku hakkavad töid teostama Eesti Teed AS, Nurme Teedeehitus OÜ ja Lemmikäinen Eesti AS. Kahjuks ei õnnestu ära ehitada kõiki teid, mida teehoiukavasse panime, sest hinnad tulid hangetes eeldatust suuremad. Sel aastal plaanime Reiu külas katta kruusaga Reiujõe tee hoonestuse vahel ning Karu tee mustkattega, Laadi külas saab kruusaga kaetud Männimetsa tee, Uulu külas mustkattega Puruküla tee ning ehitusse läheb esimene osa Laadi tee kergliiklusteest, mis jääb sel aastal freespurukattega. Metsakülas toimub põhjalikum teeehitus Pilli teel ja Tahkuranna külas Tahku teel, mõlemal juhul toimuvad kraavide kaevamised ning teedele uue aluspõhja rajamine. Võiste alevikus toimub mustkatete rajamine Allika tänaval ning Käärdi/ Savi tänaval. Lisaks on plaanis rajada kergliiklustee järg Sadama tee äärde, kuid hetkel on see lahtine, kuna tänaseks puudub ühel osal maaomanikega vastav kokkulepe.

Kindlasti saab teede ehitamistel olema aeg-ajalt raskendatud ligipääs kodudele, soovin kõigile mõistvat suhtumist, et see lühiajaline ebamugavusaeg üle elada!

22. juunil toimus Pärnumaal teine Võidupüha maraton. Joosti nii täis- kui poolmaratoni. Põhidistantsi start oli Tori kiriku juurest, poolmaraton startis Tahkuranna valla piirilt Reiu Puhkekeskuse õuelt. Esimesed maratoonarid läbisid poolmaratoni stardikoha ca 45 min enne sealset starti, et jõuaksid kindlalt esimestena Rüütli tänavale finišisse. Tahkuranna vallas asus maratoni rajast ca 6 km, kogu ulatuses Reiu metsades.

Nii suurt üritust ei ole võimalik korraldada ilma vabatahtlike abita. Meie ülesandeks oli korraldada ühe joogi- ja toitlustuspunkti toimimine. Tahkuranna nime kandnud punkti asukoht oli Taimla tee ääres. Suured tänud Anu Nõmmele, Hannes Lehele, Merit Reinholdile, Raini Reinholdile ja Jõulumäe Tervisespordikeskusele!

Kui algselt pidi joogipunktis abis olema ka siinkirjutaja, siis läksid asjad nii, et autospordi termineid kasutades sõitsin terve maratoni ulatuses esimese jooksja ees jalgrattaga "0" , ehk rada lahti.

Jooksu võitja oli sedavõrd võimas, et tuli Toris sillalt esimesena maha ja jooksis lihtsalt teistel ca 19 minutit eest ära. Distantsi esimesel poolel oli võitja Indrek Ilumäe kiirus ca 17 km/h.

Raske on öelda, kuidas ülejäänud jooksjad Pärnu rannas külastajate vahelt läbi said, kuid ise tundsin kellast tublisti puudust. Mitmel korral olid inimesed ette antud marsruudil ees.

Mis mind jooksu juures positiivselt üllatas, oli pealtvaatajate ja kaasaelajate rohkus. Pealtvaatajaid oli kogu raja ulatuses, v.a. metsa osades, kuhu oli raske ligi pääseda.

Ilusat suve jätku!