Kuna maleva eesmärgiks oli töö tegemise kõrval ka ühine vabaaja veetmine, siis oli peale neljatunnist töö tegemist päeva teine pool sisustatud erinevate põnevate üritustega.

Sinimäel toimunud seikluspäeval mängiti paintballi, laskuti köitega vaatetornist ja tehti matk Sinimägedes. Rannapeo käigus Peipsi ääres Karjamaal peeti aga Iisaku maleva 10ndat sünnipäeva. Mäetaguse rahvamajas toimunud etnopeolt ei puudunud rahvalik muusika, mängud ja tantsud. Spordipäeval Toilas sai tegeletud orienteerumisega, mille käigus tutvuti Oru lossi pargiga. Külastati ka Kohtla kaevandusparki ja Kurtna noortekeskuses toimus lõpupidu, kus õhtu teemaks oli Glamuurne Hollywood.

Tööst ja erinevatest plaanilistest üritustest vaba aega sisustas Vaivara rühm ka rannas puhates või teistele rühmadele külla minekut ette valmistades. Nii valmis kingitus Iisaku rühmale, etnosussid ja etnoetteaste Mäetaguse ürituseks ning lõpupeoks lühifilm „Kuidas me malevas käisime".

Reedel, 12. juulil kohtus Vaivara rühma viieteistkümne malevlase ja nende juhtidega Vaivara vallavanem Heiki Luts. Peale kohtumist vallavanemaga võtsid malevlased suuna Tallinna poole, sihtmärgiks lennusadam.

Tänavuaastast õpilasmalevat rahastasid Kirderanniku Koostöökogu, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet ja Vaivara Vallavalitsus ühes malevatöös osalenud omavalitsustega.