Tulid uued ajad ja uued omanikud ning kohe hakati kraave kinni ajama. Milleks neid vaja? Ei saa niita ja segavad igatpidi. „Tulemus on nüüd näha. Lume sulamisel ja sügiseste vihmadega lainetab kogu ümbrus. Siis tullakse valda abi küsima. Raske on nendes kohtades, kus krundid omavahel kokku saavad. Seal pole vallal midagi teha ja majaomanikud peavad ise hakkama saama, taastama kraavi või kaevama uue. Seal, kus on jätkuvalt riigiomandis olev maa, saab vald aidata.

 „Eelnevate tööde käigus rajati aastatel 2010 ja 2011 üle 130 meetri vihmaveekollektorit. Tänavu saime Keskkonnainvesteeringute sihtasutuse projektiraha Staadioni tänava äärsete kraavide kordategemiseks. See töö hõlmab ka Mäe ja Näituse tänava kraave," lisas Meerits.

 „Mõõdistamistöödega tehti kindlaks, et paljudes kohtades on inimesed jälle kraavi täitnud ja vesi ei pääsenud enam liikuma. Samuti olid ka paljud truubid täis vajunud. Türi vald korraldas riigihanke, mille võitis OÜ Remning."

„Praeguseks on enamus kraave korda tehtud ja pilt on kohe ilus vaadata. Truubiotsad on laotud maakividega ja kraav jookseb õige kaldega. Loodame, et sellest tööst on ka kasu, sest oleme avanud ka mitmed vanad drenaažitorud, kust isegi praeguse kuivaga vett jooksma hakkas."