Sellest mõttest kuulnud, olid inimesed kahtlevad, ei uskunud, et Moostes selline asi toimiks. Zolgo ei lasknud end kahtlustest heidutada ja hakkas tegutsema. 

"Muidugi oli mul hirm ja kartsin, et siia ei hakka kedagi käima," meenutab ta.

Tegelikkus näitab, et huvi on suur ning taaskasutuskotta satuvad nii juhuslikud läbisõitjad kui ka huvilised, kes soovivad leida mõnd kindlat asja. 

Paljud vaatavad kojas ringi nagu muuseumis. Meenutatakse nostalgiliselt aegu, mil neil endil samasugune kraam kodus oli.

Just see oli puudu! 

Zolgo räägib, et koja puhul on tema jaoks kaks toredat asja - esimene on see, kui asjade ladustamisega hädas olevad inimesed leiavad koha, kuhu neid tuua. 

Teine on see, kui keegi leiab mõne asja ja röögatab: "Mul on täpselt need kaks klaasi serviisist puudu!"

Sööginõud on siinjuures tähtis teema. Noored ei taha enam papptaldrikute pealt süüa, seetõttu ostetakse palju n-ö õuetaldrikuid. 

Riiulitele laotud nõud on kojas enamasti komplektis, lisaks terve kapp üksikuid taldrikuid, mida Zolgo annab hea meelega ära kas või paari sendi eest.

Üldiselt jäävad hinnad mõne euro piiresse, kuid leidub ka veidi krõbedama hinnaga asju, näiteks mulksukann ja vana veneaegne vahvlimasin. Põhjus on lihtne - huvi on suur.

On neid, kes koguvad näiteks punaseid kausse, ning teisi, kes saadavad pildi oma serviisist ja uurivad, ehk Moostes leidub puudu olevaid osi. 

Taaskasutuskotta sattunud paar vana Riga pesumasinat on samuti väga kiiresti uue elu leidnud. "Põhjendati, et kuna ema elab maal, siis tal polegi paremat masinat vaja." 

Ühe oma suure lemmikuna toob Zolgo välja irreaalse mütsiga fööni. Teine asi, mida naine peab omaette nähtuseks, on veneaegne elektriline näoaurutaja. 

Iluvidinatest võib taaskasutuskojast leida ka näiteks veneaegseid näomassaažikomplekte.

Ka tsagirauda saab

Zolgo oli üllatunud, kui laupäevasel linalaadal tundsid kuus inimest huvi seene tsagiraua vastu. "Kui järele mõtlesin, tuli mul meelde, et kunagi üks naine leidis selle meilt," sõnab Zolgo ja mäletab, et naise rõõmuavaldus oli väga ootamatu. 

Tookord ei saanud ta aru, kuidas selline asi võib nii palju rõõmu teha, ent nüüd, kui temalt seda mitmeid kordi küsitud, on ta hakanud mõistma selle menukust. 

Mõni klient on küsinud: "Kas tõesti on kõik taaskasutuskojas olevad asjad müügiks?" 

Ei ole. Aga kogu koja peale on siiski vaid kaks asja, mida Zolgo müüa ei soovi. "Üks on lina kuparde ja teine lina rapsimise jaoks," näitab ta raskeid tööriistu, mis on kõrvale pandud selleks, et naine saaks täita oma unistuse - proovida väikese maalapi peal linakasvatamist. 

Kuidas aga uued vanad esemed Moostesse tekivad?

"Kui me teame, et kusagil on suurem ports asju, mis viiakse prügikasti, siis lähme ja toome need ise kohale," räägib Zolgo. Neid ringe kutsuvad nad ise naljatlevalt piimaringideks. Kõige pikemad sõidud on viinud Tallinnasse ja Haapsallu. 

Väga palju asju on päästetud ning neile uus kodu leitud. Nii paneb Zolgo inimestele ka edaspidiseks südamele: pole vaja tunda hirmu, et keegi vanemaid asju ei taha. Ka see, mis tundub vana ja iganenud, võib leida endale uue elu.